Květ života a pozvánka na výstavu obrazů

datum 26. 9. 2024
Zdroj: Marie Pápolová, zivotvorba.cz

Květ života je symbol s duchovním významem, který se objevuje v umění a kulturách po celém světě po tisíciletí. Jeho elegantní vzor, tvořený sérií propojených kruhů, otevírá bránu k pochopení základních principů vesmíru. Není jen estetickým obrazcem, ale je klíčem k pochopení posvátné geometrie, která se projevuje ve všech aspektech existence, od atomů až po galaxie.

Tento symbol, který se skládá ze šesti kruhů se společným středem, se rozvíjí do složitějšího vzoru, který obsahuje geometrické tvary, jako jsou trojúhelníky a šestiúhelníky. Každý kruh představuje bod ve vesmíru, a jejich propojení symbolizuje harmonii a propojení všech věcí. Květ života se tak stává vizuálním znázorněním univerzálního řádu a harmonie.

Pro mě jako umělkyni je tento symbol zdrojem nekonečné inspirace. Již několik let je ústředním motivem mých obrazů a mám pocit, že jsem ještě zdaleka nevyčerpala potenciál, který v symbolu spatřuji. Jakékoli téma, pocit a jakoukoliv myšlenku mohu skrze tuto jednoduchou geometrii vyjádřit. V mé tvorbě se symbol objevuje v různých podobách. Někdy je to jen malý detail, jindy je to dominantní prvek obrazu. Vždy nacházím nový způsob, jak ho interpretovat a jak ho propojit s tématem, které chci vyjádřit. Věřím, že díky květu života se mé obrazy stávají hlubšími a smysluplnějšími. Vnímám ho jako most mezi mým vnitřním světem a světem vnějším. Je pro mě zdrojem inspirace a věřím, že jeho potenciál je nekonečný.

Pozvánka na výstavu a vernisáž

Srdečně Vás zveme na výstavu a vernisáž originálních obrazů malířky a architektky Marie Pápolové, která se uskuteční 8. října 2024 v 17:30 v Praze v galerii U Džoudyho.

Výstava z cyklu „Vědomá proměna“ nese název “Udrž svůj střed a obnovuj své zdroje”.

Přijměte tedy pozvání na umělecký zážitek, povídání o obrazech a o tvorbě i milé setkání. 

Výstava představuje originální obrazy s motivy posvátné geometrie, květů života a barevných tónů, které vyzařují inspiraci, jemnost a klid. Autorka ve svých dílech otevírá témata změn v našich životech, ve vztazích i společnosti. Prostřednictvím svých geometrických obrazů originálním způsobem reflektuje a přináší poselství i harmonii do dnešní doby.

Na vernisáži se s Vámi autorka podělí o motivy a inspiraci ve své tvorbě a příběhy, které jsou ukryty v jejich dílech. Kapacita prostoru je omezena, proto prosíme o rezervaci Vašeho místa na vernisáži na emailové adrese [email protected].

Výstavu si můžete prohlédnout v průběhu měsíce října a listopadu 2024. 

Těšíme se na Vás!

Více informací najdete na webu www.zivotvorba.cz

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě