Pozor, schod!

datum 12. 9. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová vytvořeno pomocí AI

Slunko (18°-19°Panny) se vyvazuje, už skoro vyvázalo z opozice k Saturnu (15°48' R Ryb) a nabíhá do kvadrátu k Jupiteru (20°04' Blíženců). Je to náročný přehmat. Střídáme Saturn za Jupiter a zdálo by se, že všechno ve zlatě, pro tuhle výměnu bude hlasovat každej. Obě vazby Slunce k hodnotově kontradiktorním planetám jsou však disharmonické. Za poslední čtyři dny si nás osud prostřednictvím situací v každodenním životě srovnal do latě. Jasně nám ukázal, kde máme nedostatky, kde se nám to rozsýpá pod rukama, kde musíme zabrat. O tom jsme se bavili minule. Přechod k velkoryse rozmáchlému Jupiteru jistě přinese uvolnění a úlevu. Jen... možná je to trochu příliš prudké přepólování. Z pocitu vyčerpání, frustrace, marnosti a bezvýchodnosti najednou rovnou na kolotoč nekritické sebedůvěry, bezbřehého nadšení a optimismu? Jednomu se z toho snadno zatočí hlava i žaludek.Jako pokaždé, kdy je ve hře Jupiter, de facto ještě jupiterský kvadrát, je důležité znát a udržet míru. V jednu chvíli se cítíme silní v kramflecích, dmeme se sebevědomím a pýchou, abychom jen o minutu později vlítli do zatáčky, kterou nevybereme, do situace, kde si uřízneme ostudu, do průšvihu, kde se ukáže, jak jsme naletěli svému falešnému pocitu, že úkoly, které před nás Saturn v uplynulých čtyřech dnech postavil, už máme vyřízený a zmáknutý, hotovo dvacet, není co řešit, valíme dál.

Popsaná konstelace je vysoce proměnlivá. Jednak proto, že Slunko, Saturn i Jupiter jsou obsazeny v pohyblivých znameních, což na jednu stranu podporuje naši přizpůsobivost a schopnost okamžité adaptace, na stranu druhou nám chybí jasný záměr a pevná půda pod nohama. Proměnlivost situace je však podpořena i očekávaným vývojem popsané konstelace: zatímco opozice Slunka k Saturnu se dnes už rozpadne, do kvadrátu k Jupiteru vzbuzujícího klamný pocit všemohoucnosti teprve nabíháme. Kritická vazba vrcholí ve čtvrtek a v pátek. Varování před kluzkou vozovkou však platí už dnes, a to díky zapojení Luny. Ta je toho času rovněž v pohyblivém Střelci, teď ráno navíc přímo v kvadrátu ke Slunci, v kvadrátu k Saturnu a v opozici k Jupiteru.

Takže? Ubereme plyn a přibrzdíme. Zkrotíme akutní nadšení. Své plány podělíme dvěma. Zopakujeme si pravidla: soustředěnost, disciplína, cíl. Pokusíme se udržet nohama na zemi a nepřepálit to. Tak hodně štěstí!

Zdroj: www.astropsychologie.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě