Povídání o andělech

datum 11. 10. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová, vytvořeno pomocí AI

Po dvouleté odmlce mi opět vychází andělský kalendář. Lidé mi psali, že jim chybí, protože každý týden pod obrázkem anděla byl krátký text, kterým mnoha lidem připadal hřejivý. Ano, jde o kalendář, který má pohladit. Děkuji nakladatelství Bookmedia, který se ujal vydávání poté, co původní Ottovo nakl. již jej nemohlo vydávat. Po dvou letech se tedy opět objevuje v knihkupectvích - s touto obálkou a názvem Andělé 2025. Pokud si jej koupíte, přeji Vám, aby každý týden Vám přinesl něco hezkého. 

Miluji anděly, moje spirituální cesta a začátek mého uvědomování začal právě s nimi. Na začátku mé cesty jsem si myslela, že nikdo jiný k mé duši snad ani nepatří. Andělé jsou však trpěliví, krůček po krůčku mě přivedli k lásce mnoha bytostí. A já jim i za tohle tak moc děkuji. Každý z nás má svůj vývoj, každá duše si vybírá „svoji cestu, duchovní rodinu, poslání, inkarnace do různých světů…“ Co se týče mě, dnes už vím, že ta moje duchovní rodina má různé bytosti a všechny pojí andělská láska. 

A vy určitě nyní cítíte či víte také mnohem více informací o své krásné duši, cestě, vývoji… pokud čtete tento článek, určitě milujete anděly. A tak si o nich trochu povídejme. S něčím budete harmonizovat, s něčím ne, ale určitě se přitom zamyslíte nad svými anděly. A to je právě to, co vás k nim přiblíží. Protože sošky a talismánky jsou fajn a kdo by je neměl, přesto tím nejcennějším spojením s duchovním světem je za pomocí našich myšlenek, našich pocitů v srdci a tužeb v duši. Jakékoliv zamyšlení vás posune o krůček dál. 

Váš vztah s anděly je jedinečný, tak jako jste jedineční vy.

O andělech se toho napsalo tolik, že spousta z nás si určitě již vybrala poznatky, které k nám pasují. Jednou z prvotních otázek je samozřejmě podoba andělů. Andělé jsou Světlo, a tudíž si mohou zformovat podobu, jakou chtějí. Umím anglicky, a tak jsem přečetla spoustu materiálů. Trochu jsem se civila, že někteří pisatelé o andělech se vysmívali, že si někdo představuje anděly „s velmi přesnými humanoidními rysy“. (Dost se vysmívali obrázkům, kterých tolik vzniká). Pamatuji si na jeden nehezký text, který mě ale přivedl na tu správnou cestu: „… jestli si myslíte, že andělé jsou svalnatí, mají modré oči a meč, tak jste fakt naivní. Chudák váš anděl.“ 

Ten text mě velice zasáhl, pramenila z něj až trošku arogantní energie. Podle mého tohle ani nemůže napsat někdo, kdo miluje anděly a chce o nich psát.

Ten text mě však  přivedl k tomu, že jsem se naučila za pomocí různých technik zklidnit mysl a nacházet odpovědi na mé otázky u mé duchovní rodiny. Nejde možná o nejsnadnější proces, ale jakmile neočekáváte „svou odpověď“, jakmile se soustředíte na „éter“, ty správné myšlenky k vám přijdou. A tak jsem se zeptala svého anděla na tuto věc, protože já patřím mezi ty, kteří si andělé představuji s konkrétními rysy. Miluji obrázky s nimi, a tak jsem zklidnila mysl a čekala na odpověď. 

My andělé nejsme prázdná neutrální energie. I my jsme různí. Jediné, co platí pro každého z nás, je bezpodmínečná láska bez jakéhokoliv souzení. Jsou andělé, hlavně z těch vysokých kúrů, kteří jsou vděční za abstraktní podobu, Světlo bez jakýkoliv rysů je pro ně tím nejkrásnějším. Jsou andělé, kteří naopak vítají, když si spolu se svou duší vytvoří podobu. Kdybych nechtěl, aby si mě duše, kterou chráním, představovala v konkrétní podobě, nebyl bych tvým andělem strážným. Každý má svobodnou vůli, a hledáme se navzájem tak, aby ty naše svobodné vůle a vývoj spolu harmonizovaly.“ 

Nějakou dobu jsem byla i na andělském fóru (tehdy byla diskusní fóra velmi populární) a souhlasila jsem s tímto názorem. V podobě, v jakého si našeho anděla představujeme, je totiž i určitá skrytá symbolika. Představa anděla se svaly a mečem a rozevlátými vlasy obsahuje toto: daná duše touží po ochraně, nosí v sobě patrně nějaké strachy z minulého života a nyní ji velmi uklidňuje představa silného ochranářského anděla. Podoba anděly ženy symbolizuje duši toužící po něžné péči, třeba i pro všechny. 

Nebojte se tedy představovat si své anděly, vyhledávejte obrázky s anděly a s radostí si uvědomujte, jaké obrázky se vám líbí a jaké naopak nejsou pro vás. Spojení andělů s vámi bude i tímto sílit. 

O andělech toho bylo napsáno hodně, ale já bych vám chtěla udělat malý seriál o andělech zvěrokruhu a planet. Proč? To se dozvíte v druhé části. Nashle u ní… 

Již brzy druhá část

Autor: Jitka Saniová
Web: jitkasaniova

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě