Pluto míří vpřed

datum 12. 10. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová, vytvořeno pomocí AI

Pluto se po několika měsících (v retrográdním chodu se nacházel od 2.5.) obrací do přímého chodu - 12.10. 2024 ve 2h32 (v přímém chodu bude Pluto do 4.5.2025).

Pluto je především planetou hluboké transformace. Také může poukazovat na to, kde a jaké obsese máme, jakými nevysvětlitelnými strachy trpíme. V uplynulých měsících kdy byl Pluto v retrográdním chodu jsme se mohli blíže seznámit právě s vlastními obsesemi, strachy a obavami. Nyní, když je Pluto v přímém chodu se od těchto vzorců můžeme odpoutávat. Pluto nás konfrontujeme s vlastním Stínem (stínovými složkami osobnosti, tzv. negativními vlastnostmi). Nyní tato témata také můžeme zpracovávat. Postup jak přijmout svůj Stín je následný: objevím vlastní negativní či sebedestruktivní povahový rys, poté ho přijmu, smířím se s ním, protože je součástí mé psýché a následně mohu s touto složkou pracovat - léčit a transformovat jí a odpoutat se on ní. Pokud budu své temné stránky osobnosti potlačovat (např. v žádném případě nejsem žárlivá, závistivá, vzteklá ...atd.) tak tuto část své osobnosti posiluji Pluto je transpersonální planetou tudíž přesahuje naše osobní vědomí. Symbolizuje naši schopnost regenerace - jak na fyzické tak na psychické rovině. Tam kam Pluto spadá v našem horoskopu narození (znamení a dům) můžeme prožít "pád na dno" ze kterého se však odrazíme a vyjdeme z celé situace posíleni a zoceleni. Představuje symbolickou a smrt a následné vzkříšení. Poukazuje také na naši "karmu" - čili na to, co jsme nepochopili či nezvládli v minulosti a nyní dostáváme šanci to napravit a pochopit.

V retrográdním pohybu může poukazovat na zcela nepředvídané životní situace (souvisící právě s věcmi z minulosti) úplně nezávislé na našem současném jednání. Také nás ještě více "noří" do nitra, do nevědomí, abychom si uvědomili "fixní" mentální či emocionální programy, které jsme získali v raném dětství či získali jako takové psychologické "dědictví po našich předcích" - jakmile si uvědomíme dle jakých vzorců fungujeme, můžeme tyto "programy" změnit. A tato situace právě nastává nyní , když se Pluto nachází v přímém chodu.

Nyní se nadechneme a z toho co jsme si uvědomili a pochopili vytvoříme nové. Nyní nastává čas posunout se v oblasti, kterou tranzitní Pluto právě prochází vpřed. Pluto se nachází na 29°38 Kozoroha, 19.11. vstupuje do znamení Vodnáře a 4.5.2025 kdy ukončuje svou přímou pouť a začíná se opět obracet do retrográdního chodu bude na 3°49´Vodnáře.

Nejvýrazněji nyní tedy působí na ty z vás, kteří mají Slunce, Lunu, osobní planety či Ascendent okolo 29° Kozoroha, Raka, Berana a Vah a po celou dobu svého přímého chodu bude nejsilněji působit na ty, kteří mají Slunce, Lunu, osobní planety či Ascendent na 1°až 3° Vodnáře, Lva, Býka a Štíra.

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie.webnode.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě