Nová komise musí splnit svůj slib

datum 17. 10. 2024
autor a zdroj obrázku: ©Brett Sayles Pexels na webu canva.com

Na konec klecí čekají stovky miliony zvířat.

Dobrý den,

dnes si připomínáme Světový den bez klecí. Moc bych si přála oslavovat, že žádné zvíře v Evropě už netrpí v kleci. Každá klec je totiž vždycky příliš malá a omezující. Bohužel, Evropská komise navzdory svým slibům ještě stále nepředložila návrh na ukončení klecových chovů. K tomu jsme ji vyzvali my, Vy i dalších 1,4 milionů lidí z Evropy v naší Evropské občanské iniciativě Konec doby klecové.

PŘIPOMENOUT KOMISI JEJÍ SLIB

Evropská komise selhává

Proto potřebujeme být slyšet. V Evropě stále každoročně trpí přibližně 300 milionů hospodářských zvířat v klecích. Mluvím teď o milionech nosnic, křepelek, hus, kachen, prasnic, králíků i telat. Nepředstavitelná čísla a nepředstavitelná suma utrpení.

Musíme znovu připomenout nové Komisi, v jejímž čele opět stojí předsedkyně Ursula von der Leyen, že selhala.

Musíme jí připomenout, že tady jsme a na zvířata jsme rozhodně nezapomněli. I nadále budeme bedlivě sledovat všechny její kroky a trvat na splnění slibu, který dala.

PŘEJU SI LEPŠÍ ŽIVOT PRO ZVÍŘATA

Oslovte přímo předsedkyni Komise

Na dnešní Světový den bez klecí zahajujeme přímou e-mailovou akci namířenou na předsedkyni Komise a eurokomisaře, kteří mají na starosti ochranu zvířat a zemědělství.

Žádejte spolu s námi, aby Evropská komise předložila slíbené návrhy co nejdříve a udělala z nich prioritu nového pracovního programu. Vím, že se mnou budete souhlasit - zvířata v klecích si zaslouží stát se prioritou!

PŘEJU SI LEPŠÍ ŽIVOT PRO ZVÍŘATA

Dnes předáváme Váš vzkaz přímo v Bruselu

Vyrazili jsme dnes do Bruselu. Přímo před budovou Evropského parlamentu jsme postavili velkou kovovou klec plnou plyšových hospodářských zvířat. Náš cíl? Upoutat pozornost poslanců a poslankyň Evropského parlamentu a povzbudit je, aby zvířata z klece fyzicky „vysvobodili“, a vyjádřili tak symbolicky svůj závazek k budoucnosti bez klecí. Fotky z akce můžete najít zítra na našich sociálních sítích.

Touhle akcí vysíláme silný vizuální vzkaz evropským politikům a političkám, že poptávka veřejnosti po ukončení klecového doby rozhodně nemizí. A právě Vaše podpora nám to umožňuje!

Děkuji, že jste stále pevným hlasem pro hospodářská zvířata. Nesmíme v našem úsilí polevit, dokud nebudou všechny klece prázdné!

Se srdečným pozdravem

Romana Šonková
Vedoucí CIWF Česko

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě