Merkur v Panně

datum 26. 7. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová, vytvořeno pomocí AI

26.7.2024 čtyřicet dva minut po půlnoci vstupuje Merkur do znamení Panny. Od 5.8. je v retrográdním pohybu a 15.8. se vrací zpět do Lva. 28.8. se vydává přímým směrem a 9.9. opět vstupuje do znamení Panny a v tomto znamení setrvá do 26.9.Merkur je jedním z vládců Panny (druhým je Prozerpina) - proto se v tomto znamení cítí dobře. Zesiluje se logické a analytické myšlení, zkoumají se detaily, vše se zařazuje do těch správných "škatulek", je zde snaha zavést v oblasti komunikace a myšlení určitý smysluplný systém, myšlenky se zaměřují na oblast zdraví a práce.

Merkur je planeta nejbližší Slunci a nikdy od něj nemůže být vzdálena více než 27 stupňů. To znamená, že se v horoskopu bude vždy nacházet buď ve stejném znamení jako Slunce, případně ve znamení, které předchází či následuje znamení v němž je Slunce. Merkurova blízkost ke Slunci rovněž znamená, že po soumraku ani dlouho před úsvitem není vidět. Merkur symbolizuje to jak myslíme, jak komunikujeme, to co nás zajímá, jaký je náš intelekt. Merkur v naší mysli funguje na způsob telefonní ústředny, kdy různým aspektům nás samých doručuje poselství a rovněž vysílá poselství různých aspektů nás samých vnějšímu světu a těm, kteří se v něm nacházejí. Způsob, jakým jsou předávána poselství, je klíčovým faktorem pro jejich přijetí. Proto Merkur hraje významnou roli ve vztazích – protože problémy ve vztazích vždy spouštějí potíže v komunikaci. Buď nejsme schopni efektivně komunikovat, nebo nejsme schopni naslouchat a rozumět. Merkur symbolizuje naše mentální procesy – jak vstřebáváme a zpracováváme informace- což děláme podle našeho vlastního pohledu na svět, který nám odhaluje zbytek horoskopu.

Myšlení i komunikace se zaměřuje na detaily, je důkladné, precizní, analytické, ale také kritické. Během této doby se budeme snažit odevzdávat svou práci včas a zodpovědně plnit své úkoly. Nastává prostor pro budování "psychického pořádku". Také je třeba uvědomit že způsob jakým myslíme má dopad na naše fyzické tělo – aktuálně zejména na zažívání a střeva. Merkur v Panně zaměřuje naši pozornost na léčení jak fyzického těla tak psychiky. Je třeba si uvědomit, co je pro nás zdravé a co nikoli, co nás podporuje a co nám naopak škodí. Merkur procházející znamením Panny samozřejmě podporuje zejména Panny ,v tom, aby si ve svém životě udělali "jasno a pořádek", ale také Býky, Kozorohy a v určité rovině i Raky a Štíry. Naopak roztržitost a nervozita mohou "přepadat" Ryby, Blížence a Střelce. Ti by měli nyní vědomě relaxovat a uvolňovat vnitřní napětí a také cíleně zaměřit svou pozornost na podstatné a důležité věci ve svém životě. Pro nás pro všechny je nyní podpůrná vědomá práce s myslí – je třeba ji uvolňovat a zaměřit na praktické řešení všedních záležitostí, tzv."drobností", které jsou však důležité pro to, aby naše "velké" cíle a záměry stály na "pevných nohách". Podpůrné je tzv. "pozitivní myšlení" a práci s aktivní imaginací. 

Merkur v Panně Přináší schopnost analýzy, objektivitu, vyváženost, ale taktéž skepticismus. Člověk, který má Merkur v Panně zachází s informacemi velice puntičkářsky a navíc má dar je klasifikovat a kategorizovat. Instinktivně a neomylně od sebe odděluje to, co je praktické a co nepraktické, co je použitelné a co není, co je účelné a co není k ničemu. Člověk s Merkurem v panně ví, jak informace využívat. Díky talentu pro detail může disponovat pozoruhodnou schopností poradit si s jakkoliv komplexním a spletitým problémem při zjišťování, analýze a využití informací. Toto umístění Merkura se hodí pro odborníka všeho druhu. Merkur v Panně často přináší zájem o zdraví a nutkání o takových věcech psát a mluvit. Další oblastí, která obvykle dominuje myšlenkám i rozhovorům, bývá práce. Osobnosti s Merkurem v Panně obvykle nedokáží tolerovat hlupáky, avšak schopnost kritického myšlení může být korigována schopností docenit drobné životní absurdity a smysl pro humor, který z nich vyplývá.

Pro osobnosti s Merkurem v Panně je schopnost myslet snazší než cokoli jiného – což je krásné ,ale je to také spojeno s nebezpečím, že mohou žít pouze ve své hlavě a zapomínají na to, že je velký rozdíl mezi znalostmi mezi znalostí a zkušeností. Úžasná analytická schopnost těchto lidí jim říká, že všechno má své místo. Je to mysl specialisty, který je schopen vyniknout v oboru, který si zvolí, protože považuje za svou povinnost vědět přesně, jak daná věc funguje.

Pozitivní vlastnosti Merkura v Panně: analytický, objektivní, systematický, logický, přesný, pečlivý, chytrý, výmluvný, sečtělý, dobře informovaný, precizní, s výbornou pamětí a schopností rychle se učit, vysoce výkonným skromný, věcný, užitečný, praktický. 

Negativní vlastnosti Merkura v Panně: pro detail nevidí celek, nepřístupný, necitlivý, přísně vědecký, chladný a suchý, příliš kritický, pedantský, malicherný, úzkostlivý, přecitlivělý, fanatik práce, intelektuální snob, mající předsudky.

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie.webnode.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě