Je náš osud hvězdami předurčen?

datum 20. 10. 2024
autor a zdroj obrázku: ©StockSnap, pixabay na webu canva.com

Tak přesně tuhle otázku jsem si kladla, když se mi do rukou dostala první kniha astrologie
Bylo mi nějakých dvanáct a publikaci jsem si půjčila v naší knihovně. Ovšem i po přečtení tlusté bichle se mi odpovědi nedostalo.
Muselo uplynout mnohem více času, než jsem si dokázala udělat vlastní názor - jak se říká, život tě naučí.

A tak o mnoho desítek let později se pokusím odpovědět:)

Když se podíváme na jakýkoliv horoskop, čili mapu narození lidské bytosti, máme před sebou MAPU. To znamená, že je v ní vidět jaké odstíny energií daný člověk nese, jaké postoje, jakou hloubku, jaké názory, je tam jeho minulost, budoucnost, rodina, manželka, děti, práce, nemoci...

V daném horoskopu, vytvořeném pro konkrétního člověka, je vidět mnoho. 


Z pohledu ascendentu je viditelné, jestli člověk bude mít dostatek pro svůj rozvoj, je vidět zda dosáhne pracovních úspěchů anebo jestli bude mít šťastné manželství. 
Ovšem všechno výše napsané, závisí na jeho VNITŘNÍ spokojenosti.
Tím myslím, že milionář se může cítit chudý. Vysoce postavený manažer může toužit po pozici prezidenta republiky. Člověk i se skvělým partnerem může být nespokojený.

A platí to i opačně. Obyčejná práce může naplňovat, malý byt může být úžasným domovem a každý partner pokladem.

Vnitřní prožívání je lépe čitelné z pohledu lunárního horoskopu.
Ve védské astrologii LUNA nepředstavuje pouze matku, naše nitro, naše emoce a pocity, ale také představuje mysl. Konkrétní druh vědomí, které dostane člověk do vínku. 
Jestliže má luna přibližně 27,3 denní trajektorii (siderický měsíc), védská astrologie pracuje s nakshatrami, které vyjadřují každou její fázi, tedy každý odstín luny.

Uvedu konkrétní příklad. 
Člověk se narodí, ale chybí mu jedna ruka. Vyrůstá v milující rodině s dalšími sourozenci a dostane se mu celkem dobré vzdělání. 
Nuancí, jak reagovat na toto "omezení" je mnoho. Ale pro zjednodušení se dá říci, že jsou scénáře více méně dva:

  1. Bude se litovat. Bude celý život zdůrazňovat jaké má omezení. Bude si o sobě myslet, že je nemilovatelný - tudíž nebude prožívat šťastné vztahy. Bude pociťovat limity v práci, sportu a také ve studiích. 
    A toto všechno určí, jak bude jeho život vypadat.
  2. Ač to bude stát ze začátku, možná mezi sourozenci a potom také v pubertě značné úsilí, přijme svoji situaci. Vytěží ze svého limitu všechno. Bude se víc snažit, bude pracovat na svém charakteru, bude studovat a pracovat. 
    Přitáhne si partnera, který jej bude obdivovat. Jeho charisma přitáhne mnoho dobrých příležitostí a dá se předpokládat, že prožije skvělý život, plný radosti a lásky. 

Z pohledu hvězd se dá říci, že někdy je těžší nastavení, to znamená nelehký horoskop, požehnáním, protože člověka vybízí khledání uvnitř. 

Ale zpět k původní otázce: Je tedy osud předurčen?

Zkusím odpovědět nejdříve v řeči astrologů. Daná nakshatra (tedy postavení luny), Saturn (představující sám o sobě karmu), 8dům, konfliktní a opoziční postavení planet, retrográdní planeta a v neposlední řadě mahadasha těchto aspektů - ukazují situace, které se stanou.

Teď to zkusím pro všechny:) 
Každý člověk má dané některé situace, kterým se nevyhne. Může to být chronická nemoc. Může to být život bez dětí. Může to být fluktuace v hmotném zabezpečení. Může to být vězení (klidně i když je nevinen). Dětství bez rodičů. Těžkosti ve vztazích. Pracovní frustrace. 

Ovšem málokdo bude žít toto vše najednou. Prostě každý z nás má svůj kousek karmy k odžití. Zkuste si někdy přečíst třeba životopis někoho známého. Například Oprah Winfrey nebo Freddie Mercury. Patří mezi úspěšné lidi, ale zároveň jsou jejich životy plné překážek (kterým většinou čelí).

Tím se snažím říci, že některé věci jsou dané. A potom je veliké množství situací, které máme zcela ve své moci a můžeme je ovlivnit. 
Dokonce i pro velmi poškozenou Lunu v horoskopu existuje řešení. Tím řešením je meditování s konkrétní mantrou anebo jakákoliv práce s myslí, jež ji dokáže transformovat

Praktičnost védské astrologie mne nepřestává fascinovat. Jednotlivéveliké úseky, již zmíněné mahadashy, určují mnohaleté období, které se aktivuje. U každého z nás je to jiný aspekt života v jiný čas.

To je také důvod, proč se někdo stane slavným v patnácti a někdo nikdy:) Někdo má děti ve dvaceti, někdo ve čtyřiceti a někdo vůbec.

V úplné zkratce:

1. Jsou eventy, které jsou dané - v tomto životě je prožijeme, ale těch fixních nebývá mnoho

2. Velké množství situací dokážeme ovlivnit. Naši mysl i postoje můžeme změnit a tím vytvoříme novou budoucnost.

Velice děkuji, nejen hvězdám:)
Silvia

www.skalacenter.com/vedska-astrologie/

Autor: Silvia Skalová
Zdroj: www.skalacenter.com

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě