Horoskop září 2024

datum 1. 9. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová vytvořeno pomocí AI

Nejvýznamnější konstelace září 2024

Bezesporu nejvýznamnější astrologickou událostí tohoto měsíce je vstup Slunce do znamení Vah – nastává Podzimní rovnodennost, ke které letos dochází v neděli 22. září v 14.43 hod SELČ. Horoskop sestavený pro tento okamžik a pro souřadnice hlavního města pak podbarvuje dění v daném státě po následujícího čtvrt roku do zimního slunovratu. Podzim v naší krásné republice by měl být vcelku příjemný, kulminující Venuše ve znamení Vah dává tušit, že by se mělo dařit našim umělcům, kreativcům a obchodníkům. Domicilní Venuše v elevaci nad ostatními tělesy tu bezesporu dominuje nad trochu slabším Marsem ve znamení Raka (je zde v pádu) a díky tomu by se mohla poněkud zmírnit válečnická rétorika vládnoucí garnitury. Vzdušné a mírotvorné síly (Slunce s Venuší ve Vahách a Luna s Jupiterem v Blížencích) přináší světu velkou šanci k zakopání válečné sekery a k ukončení věčné vendety. Rozhádaní jednotlivci a znepřátelené státy by mohly konečně zasednout k jednacímu stolu a pokusit se nalézt rozumné kompromisy.

Další významnou astrologickou událostí tohoto měsíce je částečné zatmění Luny, ke kterému dochází ve středu 18. září a jehož střed nastává ve 4.34 SELČ. Napětí mezi Sluncem s Merkurem v Panně, Lunou, Saturnem a Neptunem v Rybách a Jupiterem v Blížencích by v následujících dvou měsících mohlo v určitých lokalitách, kde se ty konstelace dostávají na hlavní osy, přinést dramatické děje do přírody i do společnosti (jedná s zejména o Ukrajinu, západní a střední Rusko, západní část USA a Kanady). Očekávat se rovněž dají šachy a ceny ropy a zemního plynu před topnou sezónou. Rozvinout se mohou epidemie infekčních chorob střevního traktu a průdušek či plic.

1. – 3. září vytváří Mars v Blížencích kvadraturu na Neptuna v Rybách, což zvyšuje riziko setkání s podvodníky a řidiči mohou zaznamenat střety s podnapilými či se zfetovanými kolegy. Ve světě může řádit vodní živel v různých skupenstvích a šířit se mohou infekční choroby. Na našem území se projeví opozice tranzitujícího Merkura na Urana v horoskopu naší republiky, což by mohlo vyvolat četnější havárie v individuální i v hromadné dopravě, vyloučit nelze ani výpadky počítačových a rozvodných sítí. 

6. – 8. září se ocitne Merkur ve Lvu v kvadrátu na Urana v Býku, Slunce v Panně bude v opozici na Saturna v Rybách. Ve světě pak mohou řádit živly přírodní i teroristické, lze očekávat výpadky rozvodných a počítačových sítí, havárie v hromadné dopravě, přijít mohou zemětřesení, sesuvy půdy, zřícení budov a výbuchy sopek.

10. – 17. září bude ovlivňovat dění u nás celá řada harmonických aspektů, za kterých by se měli lidé dobře bavit a užívat si pozdního léta, navazovat nové partnerské či obchodní vztahy. Je to rovněž ideální čas pro zahajování nových a odvážných projektů, štěstí bude přát odvážným. ( Mars trigon Slunce republiky, Merkur sextil Jupiter republiky, Venuše trigon Uran republiky ) . 

18. září nastává úplněk za částečného zatmění Luny, Merkur se ocitá v opozici na Saturna, takže lze očekávat velké výkyvy nálad u citlivých jedinců, doprava i komunikace může poněkud váznout.

20. a 21. září se ocitá Slunce v Panně v opozici na Neptuna v Rybách, což zvýší riziko setkání se s podvodníky a není to čas vodný pro větší investice.

22. září v 14.43 hod SELČ vstupuje Slunce do znamení Vah a nastává podzimní rovnodennost a až do konce září převažují příjemné konstelace přející jak návštěvám kulturních zařízení, tak zvýšené produktivitě práce. Ve společnosti i v přírodě by měla panovat pohodová atmosféra.

Autor: Richard Stříbrný
Zdroj: www.stribrny.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě