Horoskop červen 2024

datum 30. 5. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová vytvořeno pomocí AI

Nejvýznamnější konstelace červen 2024

Bezesporu nejvýznamnější astrologickou událostí tohoto měsíce je vstup Slunce do znamení Raka, ke kterému dochází ve čtvrtek 20. června v 22.51 hod SELČ a na Severní polokouli tak dochází k Letnímu slunovratu.

Horoskop sestavený pro tento okamžik a pro souřadnice hlavního města pak podbarvuje dění v dané lokalitě po nejbližšího čtvrt roku – do Podzimní rovnodennosti (do vstupu Slunce do znamení Vah). Z horoskopu sestaveného pro Českou republiku je zřejmé, že nadcházející léto by nemělo být na našem území příliš horké a suché. Úroda poněkud poničená dubnovými mrazy by měla dobře dozrávat a tento ročník vína by měl být nikoliv co do objemu, ale spíše kvalitou nakonec nadprůměrný. (Jupiter ve 4. domě , vládci 4. domu jsou Venuše a Merkur ve znamení Raka).

Celkově lze předpokládat, že v následujícím čtvrtletí lidstvo dostane velkou šanci zakopat válečnou sekeru a spíše se věnovat budování, rekonstrukcím, zahradničení a řešení rodinných vztahů než válčení. (Mars ve znamení Býka v harmonii s Venuší a s Merkurem ve znamení Raka). Na této planetě mohou vzniknout umělecká díla nadčasového významu sbližující lidi bez rozdílu náboženského vyznání a sociálního zřízení. Bohužel však v tomto horoskopu je kromě těchto pozitivních konstelací i kvadrát mezi Lunou a Saturnem, také pak mezi Sluncem a Neptunem.

V určitých lokalitách naší krásné planety tak mohou lidé strádat díky nerovnoměrnému rozložení vodních srážek, někde budou sucha jinde mohou zase být vyplaveni přívaly vodního živlu. Vyloučit nelze ani šíření epidemií infekčních chorob. Z hlediska astrokartografického jsou možná v následujícím čtvrtletí řádění živlů zejména ve východní Africe, v Indonésii, na severu Austrálie a na dálném východě – Korea a Japonsko, kde se ocitá Saturn vycházející či kulminující anebo je Neptun na hlavních osách lokálních horoskopů.

Mezi 3. a 16. červnem pak budou ekliptikou postupovat Slunce, Merkur, Venuše a Jupiter ve znamení Blíženců, což by mělo prospět komunikaci mezi rozhádanými jednotlivci či mezi znepřátelenými státy. Navíc 9. června přejde Mars z bojovného znamení Berana do poklidnějšího znamení Býka (setrvá v něm do 20. července) a to by mělo být užitečné mírotvorným silám společnosti.

1. - 2. června vytváří Merkur ve znamení Býka harmonické spojení s Neptunem ve znamení Ryb, a to je čas ideální pro studium psychologie a duchovních nauk. 

3. - 5. června se uzavřou na ekliptice exaktní konjunkce Merkura s Jupiterem, rovněž Slunce s Venuší vše v Blížencích, což vytváří kvalitu času ideální pro navazování nových vztahů či obchodních kontaktů. Nudu nebude na pořadu dne, lidé by měli spolu přátelsky a uvolněně komunikovat. 

7. - 12. června se na ekliptice vytvoří velmi napěťové konstelace mezi Sluncem, Merkurem i Venuší v Blížencích a Saturnem v Rybách a to vytvoří nevlídné klima v přírodě i ve společnosti. Řádit mohou živly přírodní (zejména vzdušný a vodní) a ve společnosti zavládne velké napětí, a to i při volbách do Evropského parlamentu, mezi společenskými silami preferujícími integraci jednotlivých národů do vyšších celků a mezi těmi, kteří podporují vlastenectví a blaho pro své národy.

16. - 20. června se bude na ekliptice prosazovat kvadratura mezi Sluncem s Merkurem a Venuší ve znamení Blíženců a Neptunem ve znamení Ryb , která může světu přinést v určitých lokalitách epidemie infekčních chorob, záplavy a zmatky v mezinárodních vztazích.

20. června ve 22.51 hod přechází Slunce do znamení Raka (nastává Letní slunovrat) a od 17. června tam již je Merkur s Venuší a to pozmění kvalitu času. Lidé budou již více myslet na dovolené, na cesty do přírody či na své potomstvo, jaké bude mít vysvědčení apod.

23. - 29. června jsou ideální dny pro větší investice či pro rozhodování v zásadních otázkách. Obchody by se měly hýbat a nuda nebude na pořadu dne. (Harmonické vazby mezi Venuší s Merkurem v Raku a Marsem v Býku či se Saturnem v Rybách).

Zdroj: www.stribrny.cz

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě