Astro náhled na září 2024

datum 31. 8. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová vytvořeno pomocí AI

Do 22.9. 2024 prochází Slunce znamením Panny a toto období je ideální k péči o zdraví a také k organizaci a úklidu ( ve vnějším i vnitřním prostoru. Nyní je vhodný čas zbavit se všeho, co již nepotřebujeme, co brzdí náš vývoj - odpoutat se od případných negativních, omezujících či destruktivních vzorců myšlení (od 9.9. do 26.9. je v Panně i Merkur), zbavit se všech případných škodlivých návyků či závislostí a nastavit si nový a ozdravný program. Vhodné je zbavit se všeho přebytečného, uklidit si vnější i vnitřní prostor. Tato témata se ještě zesílí v období novu v Panně, který nastává 3.9.. Panny otevírají nový půlroční lunární cyklus. 

2.9. se retrográdní Pluto již definitivně naposledy vrací do znamení Kozoroha (v němž si pobude do 19.11.). Kozorozi (a ti, z vás co mají osobní planety či Ascendent v Kozorohu) ještě můžete dokončit a uzavřít vše, co nechcete přenášet do let budoucích. My všichni si můžeme dokončit transformaci ve vztahu k vnitřní autoritě, ve vztahu k vnějším autoritám - ve smyslu odpoutání se od slepé poslušnosti vůči těmto autoritám). Uzavírá se cyklus Pluta v Kozorohu (v tomto znamení byl od roku 2008). Na společenské rovině se dokončuje transformace politických systému. Staré systémy, které fungovali někdy od 18. Století již nejsou funkční a otevírá se cesta k novému uspořádání. 

4.9. vstupuje Mars, jež symbolizuje naši vůli, odvahu, bojovnost, agresivitu, mužskou stránku osobnosti, sexualitu, schopnost získávat co chceme, schopnost být aktivní a nezávislý do vodního znamení Raka (v tomto znamení setrvá do 4.11.) Přímý, plný síly a nekomplikovaný Mars není příliš šťastný v Raku s jeho hlubokými a spletitými emocemi. Mars rád jedná přímo, ale Rak je znamení, které dělá dva kroky vpřed a tři kroky zpět. Své touhy či obavy neprojevuje jasně, ostatní je tudíž nepoznají a konečný výsledek je takový, že ani jedna strana neví, kde stojí ta druhá. Mars v Raku má potřebu bojovat za rodinu, tradici a dědictví – nebo proti těmto věcem naopak bojuje (záleží na celkovém charakteru horoskopu). Mars v Raku tedy není příliš silný, je náladový, ale celkově by mohl utlumit válečné situace. V pozitivu Mars v Raku věnuje svou energii péči o své blízké a o své zázemí. Energie by měla stoupat u vodních znamení (Rak, Štír, Ryby) a do určité míry i u znamení Býka a Panny s nimiž je Rak v harmonickém sextilu. 

9.9. vstupuje Merkur do zemského znamení Panny (Merkur je jedním z vládců Panny, druhým vládcem je Prozerpina) Merkur v Panně Přináší schopnost analýzy, objektivitu, vyváženost, ale taktéž skepticismus. Merkur v Panně zachází s informacemi velice puntičkářsky a navíc má dar je klasifikovat a kategorizovat. Instinktivně a neomylně od sebe odděluje to, co je praktické a co nepraktické, co je použitelné a co není, co je účelné a co není k ničemu. Ví, jak informace využívat. Díky talentu pro detail může disponovat pozoruhodnou schopností poradit si s jakkoliv komplexním a spletitým problémem při zjišťování, analýze a využití informací. Merkur v Panně často přináší zájem o zdraví a nutkání o takových věcech psát a mluvit. Pannou prochází jak Slunce tak Merkur - nyní je vhodný čas k uvědomění si, že přílišná kritika a sebekritika našemu životu příliš neprospívá - je třeba se uvolnit a nesnažit se být ve všech směrech o dokonalost. Důležitá je tolerance a laskavost – k sobě sama i druhým. 

18.9. ve 4h34 nastává úplněk ve znamení Ryb. Úplněk ve znamení Ryb je spojen se silnou intuicí, imaginací, duchovním rozvojem a kreativitou. Toto je ještě zesíleno volnější (nepřesnou) konjunkcí Neptuna s Lunou v Rybách. Podpůrné aspekty od Urana a Pluta zesilují schopnost jít do hloubky a schopnost aktivovat podpůrné změny. Tyto aspekty také zesilují intuitivní vnímání. Úplněk ve znamení Ryb podporuje meditaci, kontakt s nevědomím, práci s imaginací, rozvoj soucitu, odpuštění, empatii, kreativitu. Můžeme se pokusit vyjádřit své pocity a myšlenky skrze tvůrčí a umělecké aktivity třeba pomocí obrazu nebo pohybu. Klasické slovní vyjádření bude zřejmě váznout díky opozici Merkura a Saturna. Zaměřme pozornost na duchovní sféru. Nastal čas uzavřít minulost - veškeré křivdy či zranění z minulosti pustit a odpustit. Lpění na starých křivdách vytváří emoční toxicitu a zbytečně tak trýzníme sami sebe. Pro nás pro všechny, ale zejména pro Panny a Ryby (ti, z vás, kteří mají v těchto znameních Slunce, Lunu, Ascendent či osobní planety) nastává doba určitého vystřízlivění - jedná se o zbavení se nezdravých iluzí a sebeklamů. 

22.9. ve 14h44 vstupuje Slunce do vzdušného znamení Vah a nastává podzimní rovnodennost. Témata Vah jsou harmonie s rovnováha, diplomacie, budování mezilidských vztahů a krása. Nyní nastává čas budování vnitřní harmonie, budování vztahu k sobě sama i k druhým. To, jaký vztah máme sami k sobě určuje to, jak budeme prožívat vztahy k druhým lidem. 

23.9. vstupuje Venuše - planeta lásky, schopnosti milovat, planety ženství a krásy do vodního znamení Štíra - v tomto znamení setrvá do 17.10. Venuše ve Štíru pomáhá transformaci vztahů, a především k transformaci naší schopnosti milovat. Venuše ve Štíru navazuje vztahy proto, aby transformovala sebe samu- každý vztah je transformační záležitostí. Vyzařuje silnou sexuální sílu a sama má hluboký smysl pro citový stav a sexualitu jiných. Čím více má Venuše ve Štíru prozkoumané vlastní podvědomí, tím kvalitnější jsou její vztahy. Kdy nemá Venuše ve Štíru prozkoumané své nitro může i lásku partnerovi odepírat, aby ho tak ovládla, protože si není jistá jak má zvládat hlubiny vlastních emocí a zranitelnost, která je s tím spojená. Nyní je tedy vhodná doba ponořit se do vlastního nevědomí a zjistit jaké emocionální vzorce a programy v sobě máme. Pokud zjistíme, že ty vzorce pro nás nejsou zdravé či nás nějak poškozují, můžeme je opustit a přeměnit.

26.9. vstupuje Merkur do znamení Vah: nyní se můžeme učit schopnosti reflektovat názory a myšlenky druhých. 

28.9. se Uran opět dostává do konjunkce se stálicí Algol ve znamení Býka (vliv bude patrný po celý říjen) Uran je revolucionář, který boří vše, co je již zastaralé a nefunkční, je zcela nevypočitatelný, symbolizuje náhle obraty, osvobození, pokrok, moderní technologie, energii jako takovou Stálice Algol má poměrně nechvalnou pověst - na nebi ji najdeme v souhvězdí Persea, ukazující jak nese hlavu Medúzy. Medúza byla původně jediná smrtelná žena z trojice krásných sester Gorgon, kterou v chrámu bohyně Pallas Athény znásilnil Poseidón - Pallas Athéna potrestala Gorgonu za znesvěcení chrámu (Gorgona byla oběť znásilnění a ještě byla za čin, který byl na ni spáchán potrestána) tím, že z ní udělala příšeru, která měla místo vlasů hady a pouhý pohled na ni změnil pozorovatele v kámen (neléčená citová zranění a traumata z nás nakonec udělají "příšery"). Řecký hrdina Perseus uťal Medúze v souboji hlavu a pomocí této hlavy porazil své protivníky a zachránil svou milovanou Andromedu - jak vyplývá z tohoto mýtu nic není černobílé a vliv Algol není jen zhoubný - záleží na nás jak s tímto potenciálem naložíme. Během této doby může dojít k velkým posunům, k osvobození se od něčeho co nás dlouhodobě svazovalo, (čím jsme sami sebe svazovali), k velkým průlomům. Mění se náš vztah k majetku, financím.

Astrolog Věra Šourková

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie.webnode.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě