Astro náhled na červenec 2024

datum 3. 7. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová, vytvořeno pomocí AI

Do 22.7. 2024 prochází Slunce vodním znamením Raka a my máme možnost ponořit se do svého nitra, naladit se na přání své Duše, akceptovat své emoce, věnovat pozornost svému domovu a prohloubit vazby ke svým blízkým. Tato témata se ještě zesilují 6.7. kdy nastává novoluní ve znamení Raka. Energii Novoluní v Raku můžeme využít k péči o naše blízké a o náš domov. Můžeme projevit náklonnost a lásku svým blízkým, vytvořit si příjemné a pohodové domácí prostředí. Můžeme zvelebit své "hnízdo". Kromě péči o domov a blízké je toto novoluní vhodné o péči o své nitro, o svou Duši. Nalaďme se své emocionální potřeby. 

22.7. v 9h45 vstupuje Slunce do ohnivého znamení Lva: Lev přináší možnost na se na své Já, na vlastní tvůrčí schopnosti, na své srdce, přináší hravost, touhu po pozornosti, vášeň, vřelost, smysl pro drama – Lev vnímá život jako jeviště a on hraje hlavní roli ve hře nazvané Život. 2.7. vstupuje do Lva Merkur a 11.7. i Venuše - " fáze Lva" nás vede k rozvoji zdravého sebevědomí (pozor aby se tato snaha nezvrhla v nezdravý egocentrismus), k rozvoji tvůrčích a uměleckých, schopností, k hravosti, k rozvoji sebelásky a lásky k druhým, k otevření svého srdce a k naladění se na své Já, na podstatu své osobnosti a ke zdravému ocenění sebe sama a svých schopností. Nyní se můžeme naladit ne své vnitřní dítě a věnovat této části své osobnosti pozornost. 

2.7. vstupuje Merkur do ohnivého znamení Lva. Merkur symbolizuje naši schopnost komunikace, způsob našeho uvažování a intelekt. Merkur ve Lvu má mysl, jak se říká, blízko k srdci, a v jeho způsobu myšlení a komunikace se projevuje velká vášeň a síla, stejně jako originalita. Ale Lev, podobně jako ostatní ohnivá znamení, je ve skutečnosti právě tak nejistý, nakolik se navenek projevuje opačně, tedy sebejistě. To může vést k tomu, že se člověk bude při vyjadřování svých názorů projevovat buď příliš silácký, anebo bude naopak podceňovat sílu své mysli a neobjasní sobě ani ostatním, co se v něm děje. V prvním případě bude mí tendenci ignorovat jakoukoli negativní zpětnou vazbu, v tom druhém bude strnule přecitlivělý vůči kritice. S problémy se dovede vypořádat vynalézavě a energicky. Merkur, symbolizující logickou schopnost vidět věci takové, jaké ve skutečnosti jsou, funguje nejlépe, když je střízlivý a má odstup od ega. Ale to je obtížné u Lva, soustředěného na sebe, kdy se jeho osobní záměry a cíle zdají veledůležité a všechno ostatní mnohem méně významné. Vzniká zde nebezpečí, že takový egocentrismus chce najednou nadhodit i odpálit míč, a tudíž člověk nemůže vyhrát, protože se sice nevědomě, ale zato pilně snaží porazit sám sebe. Odpověď spočívá v nalezení rovnováhy mezi těmito dvěma výše popsanými extrémy. Merkur ve Lvu má ctižádost, velké ideály a nepromarňuje svou energii – proto má obvykle v životě úspěch. Je loajální, má schopnost vyjádřit barvitě a dramaticky nějaké sdělení. 

6.7. v 0h57 nastává Novoluní v Raku. Nov (konjunkce Slunce a Luny) je na 15°Raka a je v harmonických vazbách na Saturn v Rybách a Mars v Býku, Mars je také v harmonickém sextilu se Saturnem. Ve znamení Raka se nachází i Venuše, která je v harmonickém sextilu s Uranem v Býku. Merkur je v okamžiku novu ve znamení Lva a je v dynamické a napěťové opozici s Plutem ve Vodnáři, Merkur také vytváří volnější harmonický sextil s Jupiterem v Blížencích. Energii Novoluní v Raku můžeme využít k péči o naše blízké a o náš domov. Můžeme projevit náklonnost a lásku svým blízkým, vytvořit si příjemné a pohodové domácí prostředí. Můžeme zvelebit své "hnízdo". Kromě péči o domov a blízké je toto novoluní vhodné o péči o své nitro, o svou Duši. Nalaďme se své emocionální potřeby. Pro Raka je důležitý pocit bezpečí. Většinou tento pocit odvozuje od pevných citových vazeb a z materiálního zajištění. Pokud se snažíme získat pocit bezpečí z vnějšího světa, zákonitě bude stav narušován nejistotou a strachem ze ztráty. Pokud si uvědomíme, že v sobě máme vše, z čeho můžeme čerpat pocit jistoty a bezpečí (když důvěřujeme sami sobě , svým emocím, když přijímáme sami se sebe a pečujeme o sebe), tak můžeme snadno dosáhnout vnitřní harmonie. Nyní je vhodná doba naladit se na své emocionální potřeby a uspokojit je. Saturn v Rybách v harmonické vazbě na nov v Raku přináší stabilitu a potřebu se "ukotvit", zapustit kořeny, prohloubit partnerské a rodinné vazby. Mars v Býku v harmonickém sextilu vůči novu přináší dostatečnou dávku energie a síly ke zlepšení svého rodinného života , k budování domova i ke zkvalitnění vztahu k sobě sama. Harmonický aspekt Urana v Býku k Venuši v Raku pomáhá pozitivně uvolnit případné příliš silné "Račí sevření" (Rak může občas svou péči druhé až dusit) Rak je znamení, pro které je nesmírně důležitý vztah s matkou. Nyní můžeme léčit případné bloky či zranění ve vztahu s matkou. 

11.7. vstupuje Venuše - planeta lásky, krásy a ženství do ohnivého znamení Lva. Venuše ve Lvu je tvůrčí, vášnivá a natolik romantická, že její milostné pocity by se daly lépe vyjádřit básní, obrazem či písní než reálným životem. To, co očekává od lásky, je v pozemské realitě téměř nemožné splnit. Venuše ve Lvu si vytvoří "scénář" své lásky a snaží se milovanou osobu do toho scénáře "naroubovat". Miluje velice nadšeně, vášnivě, může být naprosto věrná a věrnost očekávat od svého partnera a přesto cítí oprávněnost flirtovat a dokonce mít poměr, když jí posedne vášeň. Pokud se však objeví sebemenší známka nevěry od partnera, probudí se v ní vzteklá kočka. Chce, aby se vztah odehrával podle jejích podmínek-v tomto případě však nemůže ve vztahu nastat zdravá citová souhra. Základní příčinou tohoto dilematu je starý známý problém Lva: hluboce zakořeněné pochybnosti o své vlastní schopnosti milovat, které jsou naprosto neodhalitelné zvenčí, protože se projevuje tak, že vášeň vydává za sebedůvěru, nebo se tváří povzneseně a důstojně. Pokud se Venuši ve Lvu podaří zkrotit vlastní nutkání, že musí "hrát roli" a nechá objekt svých tužeb alespoň letmo zahlédnout tu lidskou bytost, která tyto "vášnivé role" hraje, nejenže na něj silně zapůsobí, ale také se jí uleví, protože s nebude muset chovat podle role, kterou právě představuje. Venuše ve Lvu prožívá lásku jako jakýsi "královský mýtus" a potřebuje aby partner byl v tomto mýtu aktivní- pokud v rámci vztahu jeden druhého nepřestanete brát jako individualitu, můžete vytvořit ušlechtilý a úspěšný vztah. Venuše ve Lvu potřebuje spojit svůj smysl pro "královská privilegia" se smyslem pro rovnoprávnost, "královna" by svého partnera měla považovat za "krále" (a naopak)- ve vztahu je velmi důležitá vzájemná úcta. Venuše ve Lvu miluje když cítí, že je středem života svého partnera. Venuše ve Lvu je velice tvůrčí, hrdá, vášnivá, zábavná, vřelá, laskavá, benevolentní, rozdávající se a romantická. Muž s Venuší ve Lvu hledá ženu právě s těmito vlastnostmi. 

20.7. vstupuje Mars – planety naší vůle, schopnosti dosahovat toho co chceme, Mars symbolizuje mužskou část osobnosti, sexualitu a bojovnost - Motto Marse v Blížencích by mohlo být : "Kdo nežádá, nic nedostane". Pokud chce něco získat nebo vědět, nebude to dlouho trvat a půjde se zeptat. Jestliže se zdráhá, pak je to pravděpodobně z důvodu, že když se nezeptá sám sebe, co nejvíce chce, je nepravděpodobné, že by se zeptal někoho jiného. Jak už to bývá u planet v Blížencích, kontakt, o který skutečně usilují, je kontakt se sebou samým. Mars v Blížencích umí vymámit z jalové krávy tele, oslnit osobní světelnou show jakýkoli sexuální objekt a komukoli prodat to, co nikdo nechce. Ale v době, kdy se bude soustředit a rozlišovat mezi tím, co má a co nemůže mít, bude vydán na milost a nemilost svému nervovému systému, který řídí show - což je jako posadit šimpanze do telefonní centrály . Napjatá energie potřebuje téměř soustavně ventilovat, např.sháněním informací, nebo intenzivní duševní či fyzickou činností. Příznakem potlačování této energie může být jakákoli závislost, ale také odříkání, zvláště v sexu. Kdykoli se s Mars v Blížencích dostane do kontaktu s někým, kdo pohlcuje, zcela upoutává nebo maří jeho energii, musí sledovat "proud" zpátky ke "generátoru" a položit si otázku, co ho na dotyčné/ném tolik vzrušuje. Protože ve skutečnosti to bude něco v něm samém. Nyní se zesiluje smysl pro humor, duchapřítomnost, obratnost, naivita, přizpůsobivost, rychlost, bystrost, výmluvnost, zvědavost, všestranná mysl, schopnost tvořit kontakty. Pozor bychom si měli dát na ukvapenost, netrpělivost, rozptýlené myšlení a svárlivost. Nyní nejvíce získáme skrze informace a komunikaci. 

Úplněk v Kozorohu nastává 21.7. ve 12h16. Slunce se nachází na konci znamení Raka, Luna na konci znamení Kozoroha a obě tělesa jsou v harmonických vazbách na Neptun v Rybách. Luna je pouhý stupeň od Pluta (který je na 1°Vodnáře) Jupiter v Blížencích je v okamžiku úplňku v harmonickém sextilu s Venuší ve Lvu a Uran v Býku je v dynamické a napěťové kvadratuře s Merkurem ve Lvu V červnu jsme měli úplněk v Kozorohu na počátku znamení, nyní se odehrává na konci znamení Kozoroha. Luna na konci znamení Kozoroha vytváří konjunkci s Plutem, který stojí na počátku znamení Vodnáře. Pluto vždy přináší hlubokou transformaci, odstraňuje to, co již není funkční. Úplněk v Kozorohu nás nabádá k tomu abychom se čelem postavili ke všem našim úkolům a pečlivě postupovali krok za krokem. Je dobré se hlouběji podívat na to, jaké priority vyznáváme, co považujeme za podstatné a důležité a co nikoli. Možná, že zjistíme, že některé priority a cíle jsme přijali ze svého okolí, od různých autorit – pokud tomu tak je, nyní je můžeme opustit a nastavit si priority a cíle, které korespondují s námi samotnými, nikoliv s přejatými názory zvenčí (vliv Pluta). Nyní si můžeme naplánovat projekty, kterým se budeme chtít věnovat v dlouhodobém měřítku Neptun ve znamení Ryb harmonicky podporuje jak Slunce v Raku, tak Lunu v Kozorohu a ukazuje nám, jak důležité je uvolnit se, odpočívat (s čímž má Kozoroh vždy problém) a důvěřovat vyššímu vedení. Merkur ve Lvu je v okamžiku úplňku v napěťovém kvadratuře s Uranem v Býku - napjatý nervový systém potřebuje vědomé uvolnění Jupiter v Blížencích je v okamžiku úplňku v harmonickém aspektu s Venuší ve Lvu – toto je velice příjemný a pozitivní aspekt, který přeje lásce, radosti a zábavě a opět pomáhá uvolnit se a uvědomit, že "nejen prací živ je člověk" (Kozoroh má výrazné sklony k workoholismu). 

26.7. vstupuje Merkur do zemského znamení Panny. Merkur v Panně Přináší schopnost analýzy, objektivitu, vyváženost, ale taktéž skepticismus. Merkur v Panně zachází s informacemi velice puntičkářsky a navíc má dar je klasifikovat a kategorizovat. Instinktivně a neomylně od sebe odděluje to, co je praktické a co nepraktické, co je použitelné a co není, co je účelné a co není k ničemu. Ví, jak informace využívat. Díky talentu pro detail může disponovat pozoruhodnou schopností poradit si s jakkoliv komplexním a spletitým problémem při zjišťování, analýze a využití informací. Merkur v Panně často přináší zájem o zdraví a nutkání o takových věcech psát a mluvit. Další oblastí, která obvykle dominuje myšlenkám i rozhovorům, bývá práce. Schopnost kritického myšlení může být korigována schopností docenit drobné životní absurdity a smysl pro humor, který z nich vyplývá. Během této doby se budeme snažit odevzdávat svou práci včas a zodpovědně plnit své úkoly. Nastává prostor pro budování "psychického pořádku". Také je třeba uvědomit že způsob jakým myslíme má dopad na naše fyzické tělo – aktuálně zejména na zažívání a střeva. Merkur v Panně zaměřuje naši pozornost na léčení jak fyzického těla tak psychiky. Je třeba si uvědomit, co je pro nás zdravé a co nikoli, co nás podporuje a co nám naopak škodí. Pro nás pro všechny je nyní podpůrná vědomá práce s myslí – je třeba ji uvolňovat a zaměřit na praktické řešení všedních záležitostí, tzv."drobností", které jsou však důležité pro to, aby naše "velké" cíle a záměry stály na "pevných nohách". Podpůrné je tzv. "pozitivní myšlení" a práci s aktivní imaginací.

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě