Astro náhled na červen 2024

datum 2. 6. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová vytvořeno pomocí AI

Do 20.6. 2024 do 22h50 prochází Slunce vzdušným znamením Blíženců. V Blížencích se do 17.6. nachází Merkur i Venuše a samozřejmě i Jupiter. Silně akcentované znamení Blíženců souvisí s oblastí myšlení a komunikace. Nyní je ideální období ke studiu, k rozšiřování duševního obzoru, ke sdílení myšlenek s druhými lidmi. 

6.6. ve 14h37 nastává Novoluní v Blížencích na 17°Blíženců. Nov se nachází v harmonické konjunkci s Venuší a v dynamické a napěťové kvadratuře se Saturnem v Rybách. Jupiter a Merkur jsou v okamžiku Novu ve volnější konjunkci a v harmonickém a podpůrném trigonu s Plutem Nov v Blížencích koresponduje s oblastí komunikace, přijímání a předávání informací, s oblastí studia a krátkých cest. Konjunkce s Venuší posiluje touhu sdílet s druhými lidmi své myšlenky, napěťová vazby od Saturna v Rybách však volný tok myšlenek a plynulou komunikaci trochu brzdí. Snahou Saturna je, aby to, co druhým sdělujeme mělo lidově řečeno "hlavu a patu", aby to mělo určitou hloubku a vyřčené informace byly prověřeny a zkontrolovány. Žádné domněnky a divoké spekulace vážnému a racionálnímu "Velkému učiteli" Saturnu nevyhovují. 

Ve znamení Blíženců se aktuálně nachází kromě Slunce a Luny, také vládce Blíženců-Merkur (od 3. do 17.6), dále Venuše a Jupiter. Nyní je ideální čas ke studiu, k duševnímu rozvoji, k novým mentálním podnětům a stimulům, ke sdílení vlastních myšlenek s druhými lidmi, k bohatému společenskému životu, k vytváření nových kontaktů. Ideální je trávit co nejvíce času na čerstvém vzduchu ve společnosti přátel. Merkur v tomto období uzavírá spoustu aspektů s dalšími planetami - nejkrásnější aspekty jsou trigon od Jupitera 4.6. - v tento den můžeme úspěšně složit nějakou zkoušku, motivovat druhé , v komunikaci se nám daří, stejně jako na krátkých cestách. 17.6, se Merkur spojuje v konjunkci s Venuší - měli bychom být schopni vyjádřit co cítíme a zaujmout svým projevem druhé. Nejnáročnější aspekt Merkura je 12.6., kdy se nachází v napěťové a dynamické kvadratuře se Saturnem: můžeme mít sklon k melancholii, můžete trpět obavami, že budeme nepochopeni či nějak zesměšněni, zbytečně týráme sami sebe negativními myšlenkami. 3.6. Jupiter v Blížencích vytváří harmonický trigon s Plutem ve Vodnáři: když se setká Jupiter s Plutem přináší nám poselství, že se z každé krizové situace zrodí nový život. Poukazuje na to, že pozitivní přístup k životu (Jupiter) nám dává sílu a schopnost život měnit (Pluto). Pozitivní přístup tedy rozhoduje o tom, jak bude náš život dále probíhat. 

"Bílá Luna" - Selena přináší podporu a také vyjadřuje potřebu jasného určení toho, co je pro nás rozvíjející a co naopak degradující. 15.6. vstupuje Selena na sedm měsíců do vzdušného znamení Blíženců Selena v Blížencích přináší štěstí na informace, nové kontakty, harmonické verbální projevy plné světla, schopnost navazovat kontakty a učit, aktivitu, pružnost, schopnost realizovat své záměry, komunikační schopnosti 

9.6. vstupuje Mars do zemského znamení Býka. Mars symbolizuje naši pohybovou a pudovou energii, odvahu, bojovnost, sexualitu i agresivitu. Symbolizuje potřebu a schopnost získat, to, co chceme. Mars je syrová energie, a ta potřebuje usměrnění a uvažování. Bez nich je Mars pouhým sobectvím, zneužitím a v nejzazším extrému násilím. Mars je mužská planeta - u mužů ukazuje jak se přímo projevují a jak ztělesňují vlastnosti tohoto znamení. U ženy ukazují jaký typ muže ji přitahuje (eroticky) i když je Mars součástí povahy ženy. Pokud bude žena u sebe vědomě rozvíjet kvality Marta, nebude jeho vlastnosti projektovat na muže ve svém okolí. Mars je pro ženu její Animus. Znamení v němž se Mars nachází ukazuje (jak pro muže tak i pro ženy) jak se nejlépe projevují naše touhy, aniž bychom se příliš prosazovali nebo byli k něčemu příliš tlačeni. Ohnivá energie Marsu je v zemském znamení Býka zpomalena. Mars v Býku má schopnost vytrvale postupovat v materiální stránce života (pokud není poškozený náročnými aspekty) a používat svou trpělivost a pozemskost k materiálnímu zajištění svého života. Potřebuje stabilitu a nesnáší změny. Je smyslný, požitkářský, umí si užívat života. Nyní nastal čas zpomalit své tempo , zklidnit se a více si život vychutnávat. 11.6. je Mars v napěťové a dynamické kvadratuře s Plutem – v tuto dobu není vhodné vést jakékoli spory či rozepře, je to hodně tvrdohlavý , manipulativní ,umanutý aspekt, může být až agresivní 

17.6. vstupuje Venuše do vodního znamení Raka a v tento den vstupuje do Raka i Merkur. Venuše v Raku poukazuje na to, že oblast citů, lásky a tvořivosti je nyní propojena s hlubokými emocemi, citlivostí, touhou po bezpečí "mateřské" náruče a rodinného "hnízda", je spojena s potřebou pečovat a být opečováván. Jako každá planeta v Raku má i Venuše v tomto znamení úzkou souvislost s naším vztahem s matkou v době raného dětství. Láska, či nedostatek lásky, kterou přijala od své matky, silně ovlivňuje to, jak projevuje náklonnost, i to, nakolik ji potřebuje. Venuše v Raku touží po stabilním vztahu a stabilním rodinném zázemí. Je sentimentální, něžná, romantická, oddaná, ochranářská a citlivá vůči potřebám svých nejbližších a k atmosféře domova jako takového. Merkur v Raku je v komunikaci s ostatními pozorný a příjemný. Příjem a předávání faktů, však může být zkreslen emocemi a osobní zkušenost může zabarvit individuální postoj k interpretaci dat -aniž by si to člověk uvědomoval. Rozum je klidný. Merkur v Raku většinou přináší vynikající paměť a má talent písemně zpracovávat informace. Základní charakteristikou Merkura v Raku je vnímavost, prozíravost a představivost. Má vynikající představivost a velkou fantazii. 

20.6. ve 22h51 vstupuje Slunce do vodního znamení Raka a nastává Letní slunovrat. Začíná léto, energie Slunce sílí. Rak je vodní, emocionální znamení, proto je nyní vhodná doba pro práci s emocemi, fantazií, nyní můžeme zaměřit pozornost do hlubin své duše a naladit se na její potřeby, nyní je vhodné období k péči o své zázemí, o domov, o své blízké. 

22.6. ve 3h07 nastává úplněk ve znamení Kozoroha. V okamžiku úplňku ještě "doznívá dynamická a napěťová kvadratura od Neptuna, protože Slunce a Luna jsou na samém počátku znameních. Slunce je ve volné konjunkci s Venuší v Raku, v Raku je také Merkur – ten je v harmonickém a podpůrném sextilu s Marsem v Býku Úplněk v Kozorohu podporuje naše dlouhodobé plány, které nyní dostatečně uzrály a které můžeme v následujících měsících realizovat, zejména v oblasti naší profese. Vládce znamení Kozoroha je Saturn a ten se nyní nachází ve znamení Ryb. Saturn v Rybách podporuje zejména náš duchovní rozvoj a také nás podporuje v uzavírání minulosti a učí nás "pustit kontrolu". Tato lekce je zejména pro Kozorohy, kteří se snaží mít vše (zejména to, co se týká profese a kariéry) pod kontrolou. Schopnost občas pustit kontrolu a důvěřovat Vesmíru či Bohu, je velice uvolňující a léčivá-a toto si nyní máme uvědomit. Slunce, Merkur a Venuše jsou ve znamení Raka-kromě profese si naši pozornost vyžaduje i soukromá oblast, naše rodina a také naše vlastní Duše. Nyní je vhodné vyjádřit lásku a podporu svým blízkým, pečovat o jejich potřeba a nezapomínat i na vlastní potřeby. Také je dobré uvědomit si vnitřní pocity, snažit se poslouchat, co nám radí naše intuice. 

29.6. vstupuje Lilit na dalších devět měsíců do znamení Vah. Nastává devítiměsíční období v němž Lilit odkryje veškeré bloky a záseky v oblasti vztahů, lásky, sebelásky a vnitřní harmonie.

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě