Novoluní ve Vahách

datum 2. 10. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová, vytvořeno pomocí AI

Novoluní znamená, že nám přivrácená strana Měsíce leží úplně ve tmě. Na několik hodin pak není rozeznatelný a na Zemi vládne "novoluní". Novoluní představuje nové začátky, ale také ukončení a vnitřní přeměnu. Tvůrčí myšlenky a nápady jsou velmi originální, je třeba je využít, dát jim směr a formu. Máme před sebou mnoho možností, musíme si z nich jen vybrat. Nov je zlom mezi vyčerpáním a přívalem nové energie. Zpočátku tuto energii můžeme vnímat jako napětí, neklid, netrpělivost a vzrušení, které může přecházet do podrážděných reakcí. Cítíme aktivitu, ale nevíme, kterým směrem ji zaměřit. Něco začíná, ale je to tak neuchopitelné, hoříme nedočkavostí, abychom se do toho pustili. Energie a vlivy dnů novoluní jsou nejvýrazněji cítit před okamžikem novoluní.

2.10. ve 20h49 nastává novoluní ve znamení Vah na 10°znamení. Také nastává druhé zatmění této sezóny: prstencové zatmění Slunce na 10º Váh. Tato událost přináší transformaci a obnovu do našich životů a našich vztahů. Nov je v konjunkci s Merkurem a Lilit ve Vahách. V okamžiku novu jsou Mars v Raku, Saturn v Rybách a Venuše ve Štíru vzájemně v harmonických vazbách a tvoří tzv. "Vodní trigon"

Nov ve Vahách umožňuje nastartovat nové možnosti v oblasti mezilidských a partnerských vztahů. Konjunkce s Merkurem poukazuje na to, že je (ještě více než běžně) důležitá komunikace a náš způsob vnímání vztahu. Pokud se nám něco ve vztazích nelíbí, tak můžeme zkusit podívat se na danou věc z jiného úhlu pohledu. Lilit "vytáhne" a odkryje vše co ve vztazích není funkční, odkryje naše strachy "se vázat", (protože můžeme trpět obavou, že nás vztah připraví o osobní svobodu) , strach vyjádřit náklonnost druhým (protože se obáváme, že naše city nebudou přijaty), Lilit ve Vahách si také "posvítí" na to, jaký vztah máme k sobě sama a odkryje vše, co je našem životě v nerovnováze - a my tak budeme mít možnost znovu rovnováhu a harmonii ve svém životě nastolit.

Venuše ve Štíru je v okamžiku novu v harmonických vazbách s Marsem v Raku a Saturnem v Rybách - tento harmonický vodní trigon zklidňuje Lilitinu výbušnější energii a stabilizují situaci.

V domě horoskopu kam nov spadá (dům, ve kterém je znamení Vah) je oblastí kde Lilit odkryje vše, co není v rovnováze a kde může zkusit něco nového.

Váhy na fyzickém těle korespondují s ledvinami, bederní páteř a pokožkou - tyto části těla jsou nyní velice citlivé a potřebují zvýšenou péči.

Váhy otevírají nové lunární období.

Novoluní a zatmění Slunce ve Vahách bude zvláště důležité pro ty z nás, co mají Slunce, Lunu či osobní planety kolem 10° kardinálních znamení (Beran, Rak, Váhy a Kozoroh). Nová zjištění, bod obratu či zhroucení toho, co již není funkční - nejen (ale zejména) v oblasti mezilidských vztahů. Možnost změnit a přenastavit vnímání a prožívání mezilidských a partnerských vztahů.

Autor: Věra Šourková
Zdroj: astrologie-a-numerologie.webnode.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě