Důležité: Horoskop na období 30. 9. – 6. 10. 2024

datum 29. 9. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová, vytvořeno pomocí AI

Dobra čtení 8 minut.

Zviditelnění karmy lidstva

Tento týden je nejnáročnější za období několika posledních měsíců. Postavení hvězd ukazuje na karmické okolnosti vrcholící v tomto týdnu, kdy jsme velmi citliví na jakýkoliv soud, kritiku, hodnocení, projevení narcismu a závislostí.

Nastává přesná konjunkce Slunce, Luny, Merkura a Černé luny, tím to zasahuje naše vědomí, nevědomí, ego a mysl, ve které se zviditelňují naše největší zranění, kdy jsme byli druhými veřejně odmítnuti, kritizováni nebo odsouzeni. Naše zranění je v tomto týdnu viditelné právě ve vnějším světě, abychom si ho uvědomili a mohli vyléčit. Zároveň se nám ukáže, kde se chováme příliš kriticky a neohleduplně k druhým, kde sami vytváříme druhým zranění.

V tomto týdnu je velmi důležitý respekt. Respektovat hranice, zákonitosti stvoření – přírody, pravidel, a tím pak můžeme respektovat sami sebe a druhé. V době novoluní 2. 10. je tato energie nejsilnější a ukazuje to na počínající dobu, kdy skrze zviditelnění je aktivní možnost vyléčení si svého zranění. Novoluní aktivuje toto téma na celý měsíc, proto si můžeme být více vědomi našich zranění, našeho nepřijetí sebe sama, kde sami sebe odsuzujeme. Je důležité si uvědomit, že vnější svět je pro nás zrcadlem. Co vidíme kolem nás, jaký máme vztah ke světu a k druhým lidem, tak takový ve skutečnosti máme vztah sami k sobě. 

Jestliže máme pocit, že jsme v oběti, druzí nás ohrožují, někdo nás ovládá a hází nám klacky pod nohy, tak tím se vysvětluje náš postoj k životu. Jsem oběť a nemám svůj život ve svých rukách. Je důležité postavit se do své síly, přijmout zodpovědnost za svůj život a probudit v sobě tvůrce. Vystupme z oběti a viníka, abychom mohli aktivovat svou vnitřní sílu, která vychází z přijetí duality a poznání propojenosti vnitřního světa s vnějším světem. Jak vnitřně prožívám, tak si tvořím svou realitu.

Zviditelní se veřejný soud, hodnocení, rozhodnutí od druhých, ve kterých máme pocit, že na ně nemáme vliv. A to nás dostává do pocitu bezmoci. Kde jsem odpojen ve svém vnitru od jednoty bytí? Kde mám pocit, že se rozhoduje o mně, ale beze mě? Kde nejsem ve svém vnitru v souladu?

Co když naše mysl jedná v zájmu dosažení nějakého úspěchu a uspokojení, ale ve skutečnosti to vůbec není v souladu s naší duší, protože naše duše cítí úplně něco jiného? Její cesta je jiná, než v naší mysli probíhá. Mysl vždy podléhá určité omezenosti, protože nevidí souvislosti neviditelného světa a reaguje pouze na to, co mysl vidí, a proto může být velmi v rozporu s celistvostí duše a ducha. Mysl kalkuluje, je vypočítavá a hledá tu nejsnadnější cestu, aby získala to, čemu dává hodnotu tím nejjednodušším způsobem.

Buďme pozorní a bdělí, protože rovnováha a harmonie je velmi citlivá věc, kdy stačí pocit, myšlenka soudu, hodnocení a my se dostaneme do nerovnováhy. Proto je velmi důležitá bdělost, respektovat sebe i druhé.

Velkou podporou je Venuše v trigonu s Marsem a Saturnem ve vodních znameních. To znamená, že to, co je v síle, jsou naše city, láska, a především naše hodnoty. Venuše je vládkyní Vah, ve kterých nyní stojí Černá Luna, karma člověka a celého lidstva. Když se budeme držet lásky, soucitu, pevných charakterových vlastností, mohli bychom říci morálky, otevřenosti vůči spolupráci, tak touto dobou projdeme s určitou stabilitou.

Venuše v harmonii s Marsem je o harmonii mezi mužským a ženským principem. Tyto dva základní principy stvoření vytváří budoucnost. Tvoří se důležitá “početí” pro budoucnosti. Proto je tak důležité, aby v nás panovala harmonie mezi mužským a ženským principem, stvořitelským aspektem, a zároveň ve vnějším světě, abychom byli otevřeni spolupráci a lásce mezi mužem a ženou. Neboť toto je základ pro budoucnost lidstva.

Velký trigon Venuše – Mars – Saturn ve vodních znameních 28. 9. – 10. 10.

Již proběhlý víkend ovlivnil harmonický Velký trigon, který podporuje nalezení harmonie ve vztazích. Konstruktivní tvoření a plánování budoucnosti. Je důležité upřednostnit zájem vztahu, kolektivu, před osobními potřebami. Jak ukazuje konjunkce Černá luna, Slunce ve Vahách, abychom uspokojili své ego, tak můžeme ublížit druhým, nebo svou závislostí na přijetí od druhých, ublížit sobě. Proto má být upřednostněn zájem třetího. Co je dobré pro vztah, rodinu, přátelství, spolupráci, firmu a lidstvo atd. Tato doba podporuje, abychom vytvořili nové a pevné základy vztahu. 

Slunce, Merkur konjunkce Černá luna 28. 9. – 7. 10. 

Tato konjunkce ve Vahách zviditelní téma, jak moc podléháme egu a jestli nás zraní něčí kritika či odmítnutí. Tento aspekt má tendenci za každou cenu získat přijetí, ocenění, pochvalu, úspěch či lásku a záleží, co jsme ochotni pro to udělat. Ztratit nebo popřít sebe sama? Jak moc jste závislí na druhých? Jak moc jste zahleděni do sebe? Co v životě povyšujete a co odmítáte? Uvědomte si v této době, jak moc soudíte sebe a druhé. Tato doba bude vypjatá, objeví se mnoho neshod a pokušení. Vyrovnáváme druhou polaritu našeho života. 

Jde o to, abychom si uvědomili, jakým způsobem hodnotíme a kritizujeme druhé lidi, jestli jsme pod vlivem soudu, který používáme i vůči sobě. Důležitým tématem tohoto aspektu je vytváření karmy skrze soud, hodnocení a kritiku. Nakolik soudím a kritizuji sám sebe, natolik mě soudí a kritizují druzí. Nakolik odmítám druhé, natolik odmítají oni mě. Druzí jsou naším zrcadlem. Jsme v době zrcadlení, zviditelnění druhé polarity, kterou jsme si neuvědomovali nebo nebrali v potaz. Tím, že se nám ukazuje, můžeme vyrovnat karmu, protože ji uznáme, přijmeme. Máme možnost nastolit rovnováhu a harmonii, a díky tomu můžeme nalézt jednotu, která vychází z přijetí duality a protikladů. Tomu se říká trojjedinost. Můžeme si to představit i jako rovnoramenný trojúhelník.

Slunce kvadratura Mars 30. 9. – 24. 10. 

Podrážděnost, netrpělivost, která vede k impulzivnímu chování. Člověk cítí vnitřní napětí. Tato kvadratura je aspektem boje, hádek a hlídání si svých hranic. Člověk je více popudlivý a je připraven hájit si své zájmy. Je zde nebezpečí, že plýtvá energií, protože chce být u všeho, všechno stihnout, ale tím ztrácí vnitřní klid a snadněji jedná afektovaně. Je to boj o moc, uznání, a především chtění vyhrát nad druhým.

Novoluní nastává 2. 10. ve 20:49 hodin při zatmění Slunce, na sabiánské symbolu:

Profesor mžouraje přes brýle, pozoruje své žáky.

Klíčová myšlenka: 

Problémy, které provázejí předávání znalostí ve speciálním kulturním uspořádání.

Novoluní ve Vahách nastává při zatmění Slunce, v přesné konjunkci na Černou lunu. Toto symbolizuje důležitost vyrovnání karmy. Zviditelnění toho, co není v rovnováze, co bylo odmítnuto, zneuctěno nebo zesměšněno. Dá se říci, že pro lidstvo tento čas je Božím soudem, kdy nastává sečtení karmy. Podle toho, co lidstvo udělalo, kde chybovalo, mu bude projeven důsledek nebo, kde naopak si zaslouží odměnu. Jak lidé obstáli ve vztazích s druhými lidmi, jak se navzájem k sobě chovají? Umí si vážit druhého člověka, vnímají toho druhého jako rovnocenného partnera anebo ho zneužívají? Nakolik jsme závislí na přijetí od druhých a jejich ocenění, abychom se cítili dobře? Jak se vyrovnávám s pocitem, když jsem černou ovcí v davu?

Tato doba může být prožívána velmi bolestně, protože se zviditelní odmítnutí jednotlivce a odmítnutí lidstva, aby byla prožita bolest světa a přijetím se mohla vyléčit. Může se ukázat, jak lidstvo neumí spolupracovat, jak každý si hájí pouze svou pozici a svým způsobem se chová jako malé, nezralé, nedospělé a rozmazlené dítě. Je velmi důležité, jaký zvolíme postoj (bojovný, soucitný) k událostem kolem sebe, protože to určuje další vývoj našeho života a celého lidstva.

Slunce trigon Jupiter 4. 10. – 23. 10. 

Je to velmi příznivý aspekt, který přináší naději, novou inspiraci, protože tento aspekt je pod vládou štěstí, hojnosti a rozvoje. Stáváme se více otevřenějšími a optimističtějšími, a proto i okolnosti mají pozitivní směr. Tento aspekt ukazuje na růst a expanzi, která může přicházet skrze nové nabídky, příliv energie a bohatství. Máme k dispozici oduševnělost, a především důvěru a víru.

A když věřím, že vše dobře dopadne, otevírám se podpoře jemnohmotného světa. Protože, kdo umí zacházet se svou energií, je vděčný za to, co má k dispozici, umí z mála udělat hodně, ten je protěžován a stále obdarováván životem. Tento aspekt přeje právnickým písemnostem, jednání na úřadech a vše, co se v této době začíná, má příznivý vývoj, přináší to naději, úspěch a hojnost.

Moji milí, 

procházíme velmi emoční dobou, buďte k sobě i k druhým laskaví, ohleduplní a soucitní. Není nic, co musíme dokázat ve vnějším světě, nemusíme nic dokazovat druhým, ani sobě, můžeme druhým ponechat jejich svobodnou volbu, aniž bychom si to brali osobně. Buďte více sami se sebou v lásce a harmonii, pak přirozeně můžete být v lásce a harmonii k okolnímu světu. Pomůže vám v této době, když si uděláte chvilku klidu v tichu, pobytu v přírodě a jejího pozorování, soustředěného dechu – výdechu, co tě zatěžuje a nádechu harmonie, lásky…, nebo s meditací či poslechu vážné hudby. Tak snadněji přijmete dualitu, její zákonitosti, a tím přirozeně vstoupíte do prožitku jednoty Bytí.

Ať jsou šťastny všechny cítící Bytosti. S láskou a vděčností, Petra Nel 

Srdečně Vás zvu: 

Na přednášku v Bratislavě 8. 10. 2024, https://www.astrologiepetranel.cz/akce/tema-karmy-soucasnosti-beseda/

Na seminář Karma a Milost v Bratislavě 11. – 13. 10. 2024, https://www.astrologiepetranel.cz/akce/karma-a-milost-2/

Na seminář Nová cesta ženství v Horním Bradle 6. – 8. 12. 2024, poslední seminář tohoto dlouholetého cyklu, https://www.astrologiepetranel.cz/akce/nova-cesta-zenstvi-seminar-pro-zeny-15/

Těším se na Vás

Autor: Petra Nel Smolová
Zdroj: www.astrologiepetranel.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě