Blíží se Celosvětový úklidový den

datum 30. 8. 2024
autor a zdroj obrázku: ©South_Agency, Getty Images Signature na webu canva.com

27.8.2024

Během jarní úklidové sezóny proběhlo letos bezmála 4000 dobrovolnických úklidových akcí se 175 000 zúčastněných dobrovolníků. Dobrou zprávou je, že černých skládek i drobného nepořádku postupně ubývá. V září se ještě bude konat tradiční Celosvětový úklidový den, letos nově pod záštitou OSN.

Celosvětový úklidový den byl totiž letos přidán do oficiálního kalendáře mezinárodních dnů a týdnů OSN! To představuje ještě větší příležitost sjednotit desítky milionů účastníků z celého světa v mezisektorové spolupráci. Spojit občany, vlády a organizace, aby společně řešili celosvětovou krizi nakládání s odpady a pomohli vytvořit nový, udržitelnější svět bez odpadů.

„Rádi se letos opět k celosvětové iniciativě připojíme, přestože připadá na všední den. Díky přidání do kalendáře OSN se totiž budou od nynějška podzimní celosvětové úklidy konat v pevném termínu 20. září, který letos vyšel na pátek. Není však problém úklidové akce nahlásit i na následující víkend, či pozdější podzimní termíny. Pro organizátory podzimních úklidů a jejich dobrovolníky jsme díky našim partnerům zajistili pevné pytle a rukavice na sběr odpadu, stejně jako na jaře“, sdělil za pořadatele Miroslav Kubásek ze spolku Ukliďme Česko.

Akce Ukliďme Česko se již před podzimní vlnou úklidů stala s výrazným náskokem nejznámější aktivitou z oblasti životního prostředí/společenské odpovědnosti. Uvádí to průzkum „Partnerství a sponzoring v Česku 2024“, který se každoročně zaměřuje na sponzoringové aktivity (činnosti, akce, osobnosti, organizace apod.), jejich popularitu, sympatičnost a znalost sponzorů, a zpracovala jej agentura Incomind.

„Pokud byste chtěli zorganizovat vlastní úklidovou akci 20. září, či kdykoliv později během podzimu, stačí ji zaregistrovat na www.UklidmeCesko.cz a do konce srpna si ještě můžete požádat o úklidové prostředky (pytle a rukavice) pro své dobrovolníky,“ říká Radek Janoušek z pořadatelského spolku.

Jestliže je Vám akce Ukliďme Česko sympatická, ale nemáte možnost se přímo zapojit do úklidů, můžete akci podpořit finančním příspěvkem, který snadno zašlete prostřednictvím platformy Darujme.cz.  Děkujeme všem, kteří Ukliďme Česko podporují!

Kontakt pro další informace:

Radek Janoušek
777 176 675
[email protected]  
Ukliďme Česko z.s.

Hlavním partnerem akce Ukliďme Česko 2024 je:
Nadace Komerční banky

Partnery akce jsou:
ČEPS
Garnier
Nextbike
Biotherm
EKO-KOM, a.s.
PENNY Market
ŠKODA AUTO a.s.
Lesy České republiky, s.p.
Ministerstvo životního prostředí
Systém Coca-Cola ČR a Coca-Cola HBC
E.ON Česká republika, s.r.o.
Recovera Využití zdrojů a.s.
McDonald’s ČR spol. s r.o.
Plzeňský prazdroj
DB SCHENKER
SAKO Brno, a.s.
Saint-Gobain
Nadace ČEZ
DPD CZ
CANON

Zdroj: www.uklidmecesko.cz

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě