Ochrana energie 101

datum 21. 7. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová, vytvořeno pomocí AI

Téma  sebeochrany (energetické) nedílně souvisí se vztahy, které jsou nejdůležitějším pilířem naších životů a také energeticky nejnáročnější díky své komplexnosti a vrstvám, které zasahují naši celou bytost. Starat se o sebe a svou energii patří k prvnímu znaku sebelásky a dle mého názoru by mělo patřit k základnímu vzdělání.

 Málokdo však toto umění ovládá "od narození". Spíše si hranice a cestu k tomu, abychom s vlastní energii správně hospodařili (obzvlášť jsme-li v tomto životě žena) často bolestně hledáme a následně se učíme si sami sebe ustát vůči svému okolí.

Obzvlášť když procházíme v životě náročnými obdobími, anebo poprvé pocítíme, že nám ubývá sil začínáme si klást otázku jak se sebou a svou energií zacházíme. Kam ji investujeme a co se nám vrací? Tomuto říkám energetická inventura.

Tento článek je mířen především na všechny,kteří mají ve vínku nadměrnou citlivost a empatii a berou tak na sebe negativní emoce a energie svých partnerů, rodinných příslušníků, kolegů a přátel. Obzvláště důležité je téma sebeochrany při povoláních, kdy jsme ve službě ostatním.

Klíčem jsou 4 body, které si shrneme na konci článku.

JAK SE PROJEVUJE VYSÁTOST?
  1. Bolesti hlavy a různé jiné bolesti ze stresu- tyto se horší a stávají se chronickými pokud s tím nic neděláme
  2. Útěky do závislosti a rychlodobjení energie ( káva, cukr).
  3. Slabost v sobě, ve svém těle a energii, zmítání sem a tam,neschopnosti říkat NE
  4. Hněv a obviňování- sebe i svého okolí
  5. Depresivní stavy
  6. Pocit, že chci někam utéct - bez mobilu, počítače, hlavně mít klid a být o samotě
Jak se může stát, že se cítím vysátě?

Docela jednoduše. Začíná to ráno tím, jak se člověk vyspí, nebo nevyspí, taky tím, co den předtím jedl či pil, zda zažil konflikty, stresové situace anebo pohodu. Nejen den předtím, ale také dlouhodobě, samozřejmě. Největší stresy typu rozchody, rozvody, šoky, úmrtí apod. se v těle projevují s 3-6 měsíčním zpožděním.

Od rána přicházíme do kontaktu s lidmi (tím nemyslím jen přímý kontakt v práci), ale I kontakty v MHD, nebo po cestě v autě, kdy už začínáme prožívat různorodé emoce (ať už zpěv v autě anebo nadávání na okolní řidiče), anebo milý úsměv v MHD či škleb někoho, do koho jsme omylem narazili a.t.d.…Už tím vším začíná energetická výměna mezi námi a okolím. 

JEDovatá slina

Přijedeme do práce , kde narazíme na šéfa,který se zrovna dobře nevyspal a je protivný na okolí. Začíná lavinový efekt…neboli "flus flus" jak to trefně pojmenovává Dušek ve svých 4 dohodách (kdo neznáte, doporučuji si pustit). Záleží to na našem vlastním rozpoložení. Ale řekněme, že i vy neprožíváte zrovna nejideálnější den, a tak to, že vám někdo řekne, že jste flink, anebo že to mohlo být lepší, a že nestíháte a.t.d. ve vás zanechá stopu.

Stopu ve formě lítosti, naštvanosti, a většinou je-li toho už fakt moc, tak sebe-obviňování. A začíná kolotoč, do sebe začneme vstřebávat negativitu kolem sebe ve velkém. Po ranní sprše energetického slizu od šéfa , následné laviny stížnosti kolegyně,že toho má moc a vy jako hodná a obětavá kolegyni pomůžete (čímž se umocní naštvanost, tentokrát na sebe), pakntelefonát z domu, že je něco potřeba, samozřejmě se to udělat musí a už se vezeme. Znáte to?

A tak začíná ten pocit "vysátosti"…a toho, že to nedávám!!! 

Jak se teda chránit?
OCHRANA ENERGIE-HRANICE-ODUPÍROVÁNÍ-VÍRA V SEBE A SVÉ SNY!

Starejte se o svou energii tak, jak se staráte o vše ostatní. Tak,jak si děláte každodenní hygienu, začněte i s tzv. éterickou hygienou. Dobíjejte si energii nejlépe kontaktem se zemí. Bosýma nohama na zem, projití se po ni, lehnutí si na ni. Dovolte si jen být a přijímat.

I když vám to bude nepříjemné ( obzvlášť pokud jste u vás v rodině/práci) "ta hodná", budete muset udělat pořádek a stanovit si hranice. Říct okolí jak to chcete vy. Klidně, ale striktně. Pak bude jasno a věci se změní. Ano, ze začátku tu bude možná náročné a nebude se to okolí líbit ( kde jinde budou teď hledat takového blba, co za ně vše udělá, že?/ ach jo, teď budeme muset začít něco dělat když ONA už není blbá, ach jo)!

Máte kolem sebe upíry? Žijete s ním/ s ní? Pokud ano, je čas se na to pořádně podívat a ..tohle bude těžké přiznat si to. Upíři jsou charismatičtí, pro okolí úžasní, ale doma teroristi, většinou manipulují sexem, penězi, mocí...a to PROČ jste s nimi bude delší "healing journey"...protože budete muset projít do míst velmi nepříjemných v sobě. Do dětství minimálně...abyste zjistili proč se necháte zaživa zabíjet a vysávat.

A nakonec? Věřte v sebe a své sny! Než se do tohoto bodu dostanete možná to bude chvíli trvat, protože předtím vás čeká generální energetický úklid sebe sama i svého okolí, ale pak...pak to půjde. Sama víš nejlíp o čem jsi kdy snila, tak se na to podívej, vrať se k tomu a zjisti jestli ten sen v Tobě ještě žije, nebo se změnil a začni se podporovat v jeho uskutečnění a věř si!

Autor: Martina V., Jasné vědění
Zdroj: www.jasnevedeni.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě