Plošná tlaková výše

datum 13. 6. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová vytvořeno pomocí AI

Sotva povolil saturnský tlak povinností, máme tu další intenzivní kvadrát, tentokrát mezi Marsem(1° Býka) a Plutem(1°46' R Vodnáře). Energeticky je cítit nejméně od včerejška, v tuto chvíli je už skoro přesný, v naší zeměpisné šířce naběhne do maxima dnes něco před čtvrtou odpolední. Pak dojezd, den, klidně dva. Na obecné rovině se dotkne všech prostřednictvím událostí, jichž budeme svědky, ať už ve svém okolí či z doslechu. Osobní zkušenost čeká zejména majitele planet obsazených v nativu kolem 1° fixních znamení, tedy Býka, Lva, Štíra a Vodnáře. Což jsou ti, kdo dlouhodobě sledují průchod Pluta touto zónou.Pluto drží háky, jeho síla je ultimátní, transformační, zásadním způsobem proměňuje náš život, ale operuje v nejhlubších vrstvách osobnosti, velmi pozvolna. V daném okamžiku si skutečný dosah jeho evolučního působení často neuvědomíme. To přijde ex post. Mars je aktivátor, iniciátor, vykonavatel. Ruka, která drží skalpel v ruce a v prostoru připraveném působením Pluta skutečně řízne a otevře ránu. Mars v Býku nespěchá, nahodit motor mu trvá dlouho, ale až se tak stane, vydrží běžet neuvěřitelně dlouho. Dojezdová vlna bude tentokrát delší.

Společné působení Pluta a Marsu v kolizní vazbě lze popsat jako radikální řešení dlouhodobě vypjaté situace, v níž se nacházíme, hledáme dostupné možnosti řešení, snažíme se ji zvrátit nebo aspoň udržet v daném stavu, jakkoli nám nevyhovuje, vybalancovat aktuální pozici a neztratit kontrolu. Ale marně. Naše snaha nevede nikam, cítíme se vyčerpaní a dohnaní na kraj propasti, zatlačeni do kouta. Už není kam ustoupit, jak uhnout. Boj proti Plutu je bojem proti osudovému vývoji, ať už se plutonská síla manifestuje jakkoliv. Tenhle boj vyhrát nelze. Můžeme se mu jen podvolit. Čím dřív to uděláme, tím snazší průběh bude naše proměna mít. Za daných okolností, přirozeně.

Ať už se nás kvadrát Marsu proti Plutu dotýká nebo ne, dnes zaznamenáme zvýšený výskyt konfliktních, konfrontačních situací demonstrujících dominanci a mocenskou převahu, masivní kontrolu a nátlak, zastrašování propukající do otevřeného násilí, manipulativního ovládnutí, do akutních výbuchů vzteku, do výronů krutě agresivní síly vedoucí k destrukci vypjaté, zuby nehty udržované a dále již neudržitelné situace a k její totální, nevratné proměně v něco nového. Něco, co se teprve rodí, postupně projeví a posílí do životaschopného tvaru. Pluto je planetou smrti a znovuzrození. Disharmonický kontakt s Marsem je kritickým silovým momentem sloupnutí další vrstvy staré kůže, pod níž už vyrůstá naše nové já.

Tolik, pokud je téma osobní a vůči našemu nativu kriticky posazené. Jestliže se k nám konstelace dostává v plné síle vazbou harmonickou, tedy pokud se tranzitní Pluto či Mars dotýkají našich planet v radixu trigonem/sextilem bez dalších kritických aspektů, máme doslova povinnost využít její masivní energii k posílení vlastní vůle dosáhnout svých cílů, i těch zdánlivě nedosažitelných, vztahujících se k tématu dotčené nativní planety. A pokud jsme zcela mimo hru, doporučuji najít outlet v podobě intenzivní fyzické aktivity pro uvolnění tenze, kterou v těchto dnech načítáme ze vzduchu všichni.

Zdroj: astropsychologie

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě