3. sobota v srpnu - Mezinárodní den zvířat bez domova

datum 16. 8. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová, vytvořeno pomocí AI

V tento den je čas věnovat úsilí nebo peníze na pomoc opuštěným zvířatům po celém světě, od poskytování jídla přes kastraci až po pomoc se záchranou a adopcí.

Každý den jsou zvířata ztracena, opuštěna nebo umístěna do chovatelských stanic, které jsou zcela závislé na charitě a dobré vůli. Tyto organizace jsou napjaté nad jejich schopnost se s tím vyrovnat a zoufale se snaží zvýšit povědomí o strádání bezdomovců a opuštěných zvířat.

Mezinárodní den zvířat bez domova má za cíl vzdělávat lidi o opuštění domácích mazlíčků, divokých zvířatech a důležitých výhodách kastrace domácích zvířat.

Historie Mezinárodního dne zvířat bez domova

Tento den, který v roce 1992 založila Mezinárodní společnost pro práva zvířat, byl založen v reakci na stále rostoucí poptávku po záchranných centrech a útulcích pro zvířata, která by chovala zvířata, která jsou na ulici odkázána sama na sebe.

Domestikovaní psi a kočky jsou závislí na svých lidských rodinách, aby zajistily jejich potřeby, a když se stanou bezdomovci, věci začnou vypadat velmi ponuře. Mezinárodní den zvířat bez domova je zde proto, aby zvýšil povědomí a osvětu o potřebách zvířat bez domova a zároveň získal finanční prostředky pro místní útulky pro zvířata, aby pomohly naplnit jejich potřeby.

Útulky se snaží o zvířata bez domova postarat, ale ne vždy je to možné, když nemají dostatek prostoru, personálu nebo financí. Je smutné, že když jsou útulky plné, mnoho psů a koček musí být utraceno, když se o ně nemohou postarat a nejsou adoptováni do milujících rodin. Více než 2,5 milionu psů a koček musí být každý rok zabito kvůli přeplněnosti útulků.

Mezinárodní den zvířat bez domova nabízí skvělou příležitost pro lidi, aby se spojili a pomohli těmto jinak bezmocným tvorům.

Jak oslavit Mezinárodní den zvířat bez domova

Zapojte se do pomoci těmto zvířatům bez domova různými způsoby tím, že sledujte den některými z těchto aktivit a nápadů:

Adoptujte si mazlíčka z útulku

Na počest Mezinárodního dne zvířat bez domova si místo toho, abyste získali chlupatého člena rodiny od chovatele, raději si ho adoptujte z útulku. To šetří nový počet narozených zvířat a snižuje riziko, že se nakonec stanou také bezdomovci. Chcete určité plemeno? Až 25 % psů vstupujících do útulků je čistokrevných a útulky často rády pomohou rodinám najít psa, který se k nim hodí. Ale pamatujte, že domácí mazlíčci jsou na celý život, takže se ujistěte, že jste připraveni, než si zvíře adoptujete!

Zjistěte více o zvířatech bez domova

Chcete-li zvýšit povědomí o Mezinárodním dni zvířat bez domova, naučte se některá zajímavá fakta o strádání těchto ubohých tvorů a podělte se o ně a zároveň povzbuďte ostatní, aby se do tohoto dne zapojili. 

Poskytněte finanční dar

Někteří lidé, kteří už mají dost domácích mazlíčků nebo se o ně z nějakého důvodu nemohou postarat, možná budou chtít oslavit Mezinárodní den zvířat bez domova. Pomoc místnímu útulku s darem pomáhá zaplatit jídlo, lékařskou péči, kastrace a kastraci a různé další potřeby, zatímco zvířata čekají na přijetí do nových rodin.

Nejen Mezinárodní den zvířat bez domova...

Dalších zhruba 250 dnů a svátků týkajících-se životního prostředí, včetně podrobnějších informací o nich, najdete v EKOkalendáři spolku Ukliďme Česko. A jako bonus i 365 EKOtipů na každý den...

Autor: EnviWeb
Zdroj: www.enviweb.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě