ŠOKUJÍCÍ STUDIE: GMO potraviny způsobují dětem nenávratné poškození organismu
Média jsou zaplněna nedávnou zprávou o tom, že mnoho lidí trpí vážnými genetickými poruchami a to v důsledku GMO (geneticky modifikovaných organismů) sóji a dalších produktů.Média jsou zaplněna nedávnou zprávou o tom, že mnoho lidí trpí vážnými genetickými poruchami a to v důsledku GMO (geneticky modifikovaných organismů) sóji a dalších produktů. Studie provedená na začátku roku ukázala, že se u našich dětí mohu vyskytnout podobné problémy, jako u dětí žijících v blízkosti polí s geneticky modifikovanou sójou v daleké Argentině.
Výzkumy z National University of Rio Cuarto Cordoba (UNRC) dospěly k tomu, že děti, žijící ve zmíněné oblasti, mají o 44% vyšší poškození organismu, než děti z jiných skupin. Dále se vědci shodli na tom, že je to důsledek nebezpečných pesticidů ze sójových polí.

Nebezpečné příznaky

Zkoumané děti disponovaly příznaky, jako je kýchání, opakující se respirační tíseň, kašel, bronchospazmus, svědění kůže a nosu, či dokonce skvrny nebo krvácení, slzení a pálení očí a učí. Na druhé straně děti, které nebyly vystaveny GMO, žádnými zdravotními problémy nedisponovaly.

Vědci se také zaměřovali na budoucnost, která takto postižené děti čeká. Vedoucí tohoto projektu, Delia Ajassa, se konkrétně zabývala případnou genetickou mutací, kterou tyto pesticidy mohou způsobit. Jelikož jsou geny u dětí teprve ve vývoji, lze je snadno zmanipulovat.

Poškození autorka rozdělila na:

  1. Cytogenetická poškození – poškození struktury a funkce buňky, zejména chromozomů
  2. Zvýšená frekvence poškození DNA do chromozomů v dětském věku, která je prediktivní pro vývoj rakoviny u dospělých

Shrnutí studie potvrzuje, že zmiňovaná vážná zdravotní poškození neohrožují děti, žijící méně než 500 km od oblasti, kde se vyskytují pole s GMO sóji.

Čtěte:  Vyzrajte nad chudokrevností receptem z hrušek a červeného vína

 

FacebookTwitterGoogle+