Předvánoční

datum 19. 12. 2023
Autor a zdroj obrázku: Jitka Saniová, vytvořeno pomocí AI

Pamatujete, jak jsme si takhle v listopadu, ve vypjatých a sžíravě agresivních časech protrahované konjunkce Slunka s Marsem, ještě ve Štíru, později ve Střelci, nahrubo nahodili výhled do konce roku s tím, že od poloviny prosince, která se tehdy zdála v nedohlednu, bude líp? Opravdu by mě zajímalo, kdo si na tuhle poznámku vzpomene a komu skutečně připadá, že úlevu cítí. Protože v tom je ten trik. Jakmile se energie zahustí, zostří a přitíží, cítíme to a reagujeme okamžitě všichni. Ve chvíli, kdy tenze povolí a čas se rozeběhne docela příjemně, zpětná vazba žádná -?? Čím to? Za sebe nabízím několik možných vysvětlení. Třeba nám připadá, že na návrat na střední úroveň energetické linky ještě není ta pravá "pohoda". Nebo, že pohoda je norma, máme na ni právo. Nebo si změny vůbec nevšimneme – jakmile nás začne tlačit bota, kňučíme hned, a když přestane, nezaznamenáme to, dokud se nás někdo nezeptá:"Tak jak, ještě tě to řeže?"
"Cože? A jo, ta pata... hele, a víš, že už ani tolik ne?"


A samozřejmě, pořád platí, že krom obecné hladiny energie vnímáme nejvíc své vlastní, individuální tranzity nad osobním nativem. A taky, vzhledem k tomu, že astrologie není jednokolejka, ve vzduchu je vlivů vždycky spousta, navzájem se mísí a propojují, takže čekat na den, kdy bude všecko cajk, ve zlatě a zalité slunečním světlem, moc smyslu nedává.

Tož tak. Vlastně chci jen říct, že poslední týden a nějaký čas před námi jsou z hlediska aktuální konstelace poměrně vyklidněným, podpůrným, nadějeplným a hojivým obdobím. A to navzdory skutečnosti, že jedna, dvě kritické vazby se najdou vždycky. Dnes jsou to například dobíhající kvadráty Slunka (kolem 26° Střelcek Neptunu(24°56' Rybk Juno(22°04' Panny). O obou jsme se bavili, maxima obou rizikových vazeb máme za sebou. A teď ta pozitiva a sociální jistoty: retrográdní Merkur (6°-5° Kozoroha) naplno nabíhá do pozitivního, optimistického a oprávněnou nadějí překypujícího trigonu k rovněž ještě stále retrográdnímu Jupiteru (5°52' Býka). Mars (17°-18° Střelceinvestuje všechnu svou sílu a energii do napravující, ozdravné a hojivé vazby k Chironu(16°26' Berana). A s Lunou v transcendentálních, odpouštějících a v jednotu prolínajících Rybách, jež se sotva vyvázala z nočního kontaktu se uvědoměle zodpovědným Saturnem, myslím, že je čas na chvilku skutečné vděčnosti.

Tak jo. Ještě pár slov k těm dvěma dnešním úžasným aspektům.

Merkur a Jupiter. A mezi nimi přesný trigon. Luxusní aspekt, jež žijeme už pár dní (a ještě dobře do čtvrtka nám vydrží). Vzhledem k tomu, že Jupiter dobržďuje před obratem do direktivity, je jeho pohyb velmi pomalý. Merkur si za zmíněné aspektace sjel komplet svůj obratový manévr, i o tom jsme se bavili: tahle merkurická retrogradita jde poctivě do hloubky (trigon k Lilith) a nese silný růstový potenciál (trigon k Jupiteru). Oba retrográdní, nikam se nehrnou, vracejí se po vyšlapané cestě zpět, až dojdou k místu, kdy se ve stejné vazbě potkali naposledy. To bylo po Mikuláši, 7. prosince. Jupiter tehdy už retro, Merkur ještě běžel vstříc novým výzvám. Dost možná navázali spojenectví, vymysleli plán, našli řešení pro budoucnost a vrátili nám víru v život. Dnešní konstelace dobrých zpráv se vztahuje právě k tomuto okamžiku. Neotevírá nová témata, ale připomíná, rekapituluje, srovnává, upevňuje a navazuje na ta stávající. Prakticky a konkrétně. Konec konců, Merkur i Jupiter jsou toho času v zemských znameních.

A ještě Mars a Chiron. I tihle dva už spolu pár dní koketují. De facto, v případě tohohle trigonu jsme už za vrcholem, nabíhal od poloviny minulého týdne, kulminoval včera, jenže včera jsem měla pauzu a předtím toho bylo nějak moc ... berme to jako ohlédnutí. Jejich vzájemně propojená energie intuitivně načasovaného, odvážně vedeného a přesně zacíleného řezu do bolavých témat, jež nás provázejí od nepaměti a kdykoliv si myslíme, že je to za námi, znovu se vynoří, tahle energie stále trvá. Podporuje autentické přiznání se k vlastnímu strachu a bolesti. A samozřejmě, každý průlom, byť v slzách, přináší úlevu. 

Autor: astropsychologie.cz
Zdroj: astropsychologie.cz

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě