Magie peněz

datum 2. 3. 2024
autor a zdroj náhledového obrázku: Jitka Saniová vytvořeno pomocí AI

Dnes jsem někde v rádiu či TV zaslechla, že existuje nejen Den žen, dětí, matek, otců a já nevím čeho všeho ještě, ale k mému překvapení, i Den finanční gramotnosti. Nepochopitelné, že něco takového se dá slavit…ale budiž. Mou maličkost to nakoplo k tomu sepsat pár řádků o penězích v magii a vůbec o správném vztahu k nim.

Víte, nevěřím v extrémy. Žádné. Vyhýbám se jim striktně a ve všech oblastech života. Universum a příroda mě přesvědčily, že vše musí být v rovnováze, a když bude, může dobře fungovat. Příroda, mysl, tělo, vztahy, práce…doplňte podle sebe. A právě rovnováha se týká i vztahu k penězům jako takovým, ale i majetku obecně. Přehnaná hamižnost, ale i nezájem o peníze a movitý majetek, je velmi špatně. Oběma extrémy dáváme vesmíru najevo svůj postoj. Co svět světem stojí a lidská noha šlápla na zdejší zem, peníze (naturálie) a majetek existují. Obchod, i když třeba jen výměnný, funguje výborně odpradávna, jelikož jsme různí, jedineční a každý z nás umí něco jiného, co další lidé potřebují a sami neumí. Takto nás prostě moudrá Matka příroda stvořila, jistě věděla proč to dělá. Celé žítí je totiž postaveno na jinakosti, jedinečnosti, rozmanitosti. Proto je fauna i flora tak nádherná a pestrá, stejně jako my lidé. Ten umí to, a ten zas tohle, jak už pravil klasik, a navzájem si mohou jedineční lidé hodně dát a obohatit svoje životy zde. A to dokonce v tak obyčejných věcech, jako je to, že Pavel umí upéct užasnej chleba a Břéta mu za něj spraví boty. Proto vím, že nikdy nemohou existovat utopické společnosti, kde nejsou peníze a všichni jsou si rovni, proto všechny ty ismy podobné "sekty" zkrachovaly..protože i v té rádoby nejčistší společnosti bude vždy někdo v něčem lepší než ostatní.

Na penězích, osobním majetku není vubec nic špatného, negativního, a i když budete chudí jak kostelní myš, bude Vám kručet v břiše jak herci, budete drkotat zimou, páč jste nezaplatili už druhý inkaso, určitě nebudete, a to navzdory zažitým a hloupým vzorcům myšlení, více duchovní. To zase slavná křestanská církev mluvila, ač s plnými břichy mnichů, k chudým, že chudoba je čistota a povinnost duchovní stránce lidství! Cha, cha, cha! Naopak, nespokojená tělesná schránka Vás bude odvádět od myšlení o duchovnu, universu atd…atd…protože ten kručící břich vše ostatní přehluší! Kapiš? Není samozřejmě dobré to s mamonem a hromaděním majetku přehánět, nechat svůj život ovládnout penězi a hlavně obětovat jim nejen svoje dny, ale i duši! Vždy je radno zvážit, zda mě třetí práce, peníze a věci za ně pořízené uspokojí víc, než nedělní oběd s dětmi, rodiči, milými…. Peníze a blaho těla jsou prostě pro štastný a spokojený život nutností. Ano, ano…jsou výjmky…existují lidé, jejich opravdu málo, co si jejich duše přišly na tento svět už jen z radosti splnit nějaké svoje přání či závazek. Jsou to prastaré duše, které už dokončily tu nejvyšší školu karmického života a dosáhly tak Svatého Grálu. Tito vždycky, ať se třeba narodí v bohatých rodinách, žijí velmi asketicky, a když žádají peníze, tak vždy jen pro druhé a pro dobro lidí obecně.

Namátkou mě napadá třeba Matka Tereza, Ghándí ale i bohyně Chlupatá ze Žítkové. Tyhle výjimečné duše totiž už zažily naprosto vše. Byly ve svých životech žebráky i panovníky, a tak vědí, jak chutná život na obou stranách. Netouží už po majetku, lesku, jídle, moci ani neřestech těla, užily vše dosyta a jejich moudré duše si už dělají zde, na pozemské pouti, jen duchovní radost. Ale to nejsme všichni že? Jedni jsme prvňáčci a druzí študujem třeba už střední, oboji však potřebujeme peníze ke slušnému životu…kapiš? A ted Vám dám jednoduchý příklad jak funguje vesmír sám!

Vesmír se chová totiž jako živá, inteligentní bytost, a pokud vidí, že něco opravdu potřebujete, tak Vám to jednoduše dá. Když třeba Blažka z Horní Dolní i se svým Lojzou z Dolní Horní škrtí každou kačku, místo plzně jenž má Lojza rád mu Blažka koupí nějakou kopii piva za 9.90 v akcí….A Lojza oplatí svojí Blažce tím, že místo parfému, jí pořídí dežodorant za 19.90 v akcííí z večerky místního Vietnamce, když mají oba roztrhané ponožky i boty, přestože mají 100 000 někde pod polštářem, dávají tak oba osudu okatě najevo, že nové boty ani ponožky nepotřebují a on se k nim podle toho zachová! Kdyby nebyli lakomci a pořídili si to nejlepší nač jim v tu chvíli jejich peněženka stačí, dali by najevo že peníze, které měli, skutečně potřebovali, a osud jim nadělí nové přiležitosti k práci, přivýdělku nebo výhře. Peníze dělají peníze, a proto se bohatým, co umí utrácet, daří. Tím, že dokážete sebe ocenit jak výší odměny za práci kterou děláte, tak radostí a užitím peněz, jenž jste vydělali, dáváte universu najevo, že si sebe a své práce ceníte, a tak Vás osud bohatě odmění. Pak můžete zase Vy obdarovat potřebné a dávat "desátek". Když ho budete dávat s láskou a dobrým umyslem, desetkrát se Vám vrátí! Naučte se bez výčitek pořídit to, co potřebujete, neškudlete, ale ani zbytečně neutrácejte… rovnováha… ta je v životě velmi duležitá, na to pamatujte!

S úctou vaše čarodějnice Kirké

Autor: Kirké Vědma
Zdroj: FB Kirké Vědma

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě