ANTIAGING MEDICÍNA
Motto: “cítí-li se člověk více unaven, klesá-li psychická i fyzická výkonnost, ztrácí-li chuť k životu a na sex, zhoršujíli se jeho smyslové funkce, prostorová představivost apod. – tyto příznaky ukazují na zvýšený biologický věka mohou se při chronickém přetížení projevit i ve velmi mladém věku…“

V minulém čísle Zelených novin jsme se věnovali studii dokazující omlazení biologického věku člověka v řádech 6 – 12 let díky konzumaci zelených potravin. Tato velmi zajímavá studie ukazuje na obrovské možnosti lidského potenciálu, pokud jej sytíme tím nejkvalitnějším palivem. Jsou to totiž především projevené či ještě neprojevené civilizační choroby, které způsobují ono zaostávání biologického věku proti věku chronologickému. A tyto civilizační choroby nejsou nic jiného, než degenerativní změny orgánů vzniklé nenaplněním adaptačního mechanismu člověka na rostoucí zátěž. A na konec těchto nepříliš čtivých vět, definujme: „schopnost adaptace je přímo úměrná tomu, co jíme“.

Takže v době, kdy je na nás kladena stále vyšší zátěž, kdy jsme uměle vystavováni stresu všude, kam se jen podíváme – zároveň se velmi hloupě zbavujeme schopnosti se s tím vyrovnat tím, že si dovolíme nutričně hladovět a naopak – krmíme se jedy. Kombinace těchto dvou faktorů je velmi nepříznivá.

Na jedné straně budujeme naše těla čím dál tím víc z nekvalitního odpadu, potravinářské denaturace toho špatného ze současného zemědělství (GMO, herbicidy, pesticidy, fungicidy, NPK, leštidla / masokostní moučka, hormony, antibiotika, těžké kovy).

Na druhé straně naše stresová osa (přirozený mechanismus umožňující přežití – tedy aktivizace organismu k boji nebo k útěku) neustále produkuje zvýšené hladiny cukru a tuků v krvi – těchto rizikových faktorů a zároveň daleko rychleji spotřebovává zdroje – tedy enzymy, vitamíny, minerály, stopové prvky, aminokyseliny…

Těchto aspektů si do hloubky nejvíce všímá tzv. AntiAging medicína (dále AA medicína), která jako celek nachází klientelu především z řad managerů, filmových, hudebních a dalších hvězd, mediálních osobností, politiků apod. Nabízí revitalizační a regenerační programy, kterými se snaží znormalizovat vnitřní prostředí, detoxikovat jej, zvýšit antioxidační ochranu, ovlivnit hladiny nervových přenašečů, funkci kardiovaskulárního aparátu, jednorázově vyrovnat panující nutriční podvýživu, upravit statiku a dynamiku páteře, nabízí i kosmetické a kadeřnické programy a další součásti tzv. estetické medicíny…

Zelené potraviny nejsou určeny pouze těm „nahoře“, aby vypadali skvěle, aby byli stejně výkonní i s přibývajícími léty. Svým celostním působením dělají tutéž práci, jako programy AA medicíny.

  1. Vyrovnávají pH v organismu. Vy víte : ucelené zásadotvorné působení.
  2. Čistí nejen střevní trakt, ale až do úrovně mezibuněčného prostoru v těle.
  3. Několikanásobně zvyšují antioxidační ochranu – vzpomeňte namátkou 2´0 glykosilisovitexan (ječmen) – superúčinný antioxidant, spolu s celými komplexy dalších vitamínů a prvků.
  4. Aminokyseliny jako např. tryptofan, fenylalanin – jejich přeměna v neurotransmitery. Celá sada působení na kardiovaskulární aparát – od jeho čištění až po antiaterosklerotické působení na cévy, zpružnění jejich stěn, optimalizace krevního tlaku, chlorella sama je považována jako kardiostimulans.
  5. Obrovské množství a hlavně komplexní synergické zastoupení všech vitálních látek – tedy vitamínů, minerálů, aminokyselin, stopových prvků atd. (1 zelený džus přináší totéž, co 2 hlavy Krále zeleniny – brokolice. Organicky pěstované, čerstvé a syrové.)
  6. Navíc dodávají chlorofyl – dosud ještě medicínou plně nedoceněné zelené krevní barvivo stojící za zázrakem přírody – za fotosyntézou.

A tak máte čím inspirovat i své bližní. Místo výživných vitaminózních infuzí AA medicíny –raději pár zelených džusů a hrst chlorelly denně k tomu. Místo transplantace ozónu – přirozené antioxidační působení zelených potravin. Místo liposukce – přirozená změna chuťových vjemů, stravovacích návyků s možností ihned nahradit jedno denní jídlo zelenými potravinami a tedy ještě ušetřit.  Ne nadarmo o chlorelle s její několik miliard let trvající historií hovoříme jako o nejefektivnějším adaptogenu na planetě. A vzpomeňte – AA medicína hovoří o problému adaptace. Ne nadarmo je tráva tou nejlepší roznětkou života pro trilióny živočichů na této planetě. Život – proti stárnutí.

AntiAging

AntiAging medicína (medicína proti stárnutí) nám říká, co je potřeba pro omlazení biologického věku dělat.

Zelené potraviny zařazené do jídelníčku to dělají systémově, každý den, v přirozené formě a 100% čistě.

Zelené potraviny se stanou high-end v oblasti AA medicíny, jak naznačují nejen studie, ale i praxe takových institutů, jako Optimum Health Institut v Ohiu. Jsou „IN“ pro lidi, kteří něco znamenají, ale přitom je může s chutí baštit a popíjet i Vaše babička:-)

zdroj: Zelené noviny

http://www.zelenepotraviny.com/antiaging-medicina

 

FacebookTwitterGoogle+